zes kilometer nieuw spoor door vechtdal

ProRail vernieuwt vanaf maandag volop het spoor tussen Zwolle, Ommen en Mariënberg. Over een lengte van zeker zes kilometer komen er nieuwe spoorstaven en dwarsliggers. Over acht kilometer wordt ook de ballast (spoorgrind) vernieuwd.

Van maandag 28 april tot en met zaterdag 3 mei wordt op verschillende locaties op het spoor tussen Zwolle en Mariënberg gewerkt. Zo wordt op lange stukken aaneen gewerkt tussen Herfte en Dalfsen, maar ook bij station Ommen, waar 500 meter spoor wordt vernieuwd. Het werk maakt onderdeel uit van ruim 25 kilometer spoorvernieuwing dit jaar.

Reizigers

Om zo min mogelijk hinder te veroorzaken, proberen we zoveel mogelijk werk in een keer te doen en in de vakantie, wanneer er minder reizigers zijn. Ook wordt een robottrein ingezet, die veel meer spoor ineens kan vernieuwen. Arriva zet bussen wanneer er geen treinen rijden. Voor doorgaande reizigers van Zwolle tot Emmen betekent dit in de gehele periode hinder en extra reistijd. Tussen Emmen en Ommen rijden er treinen van 28 april tot en met 1 mei. Op 2 en 3 mei rijden de treinen alleen tussen Emmen en Mariënberg.

Omwonenden

Ook omwonenden kunnen hinder ondervinden van de werkzaamheden. Diverse overwegen kunnen tijdelijk afgesloten zijn vanwege het passeren van groot spoormaterieel. Er zijn daar informatiebrieven over verstuurd in de omgeving.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.