watergangen sieren vechtdal

Overal in het Vechtdal is het waterschap bezig met het water langer in het land te houden. Vroeger moest het water snel naar de zee, wat leidde tot rechte weteringen. Maar daardoor werd het land te droog en raakten de hoofdwegen overvol. Nu laten we de waterleidingen weer meanderen.

De Regge bij Ommen-Lemele is daar een voorbeeld van. Maar ook de leidingen naar de kanalen toe worden heraangelegd. Ze worden slingerend aangelegd en er komt een extra half lage ruimte ernaast. Bij hoog water loopt die onder.

Dat levert ook prachtige nieuwe wandelpaden op. Je mag steeds vaker langs die waterwegen wandelen, maar ook als het niet mag kun je er gerust langs lopen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.