wandelend genieten van lang vervlogen tijden

Landschap Overijssel houdt op zondag 27 april samen met On-Track-gids Tineke Poortman een cultuur-historische wandeling door het Reestdal. Over bijna geheel onverharde (kerke) paden wandel je door het oeroude beekdallandschap met het meanderende grensriviertje de Reest. Dit zijn ook dé plekken in het Reestdal voor mysterieuze volksverhalen, witte wieven, sagen en vagebonden.

Vanuit de Wheem, tegenwoordig de naam voor de boerderij waarin het bezoekerscentrum van Landschap Overijssel is gehuisvest, ga je het Reestdal verkennen. Lopend over eeuwenoude kerkepaden zal de gids de verhalen uit de streek vertellen. Verspreid in het Reestdal liggen groepjes boerderijen op natuurlijke hoogtes, esgehuchten worden ze ook wel genoemd. Één van deze esgehuchten is Oud Avereest, van oudsher een belangrijke plek in de regio omdat hier de kerk staat. Via kerkenpaden kwamen de kerkgangers in vroegere tijden al wandelend naar deze kerk. Of men kwam met paard en wagen, die tijdens de dienst in de wheem werden gestald. Na de kerkdienst was de wheem de plek waar nieuwtjes uitgewisseld werden, gehandeld en gedronken werd.

De wandeling start om 11.30 uur bij het bezoekerscentrum De Wheem van Landschap Overijssel in Oud Avereest/Balkbrug. De lengte van de wandeling is ongeveer 14 kilometer en er wordt zo’n 4 kilometer per uur gelopen. De bijdrage is 3 euro- per persoon, kinderen betalen 1,50 euro. Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas evenals donateurs van de andere Landschappen. Deze wandeling wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers, provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij. Kijk voor meer informatie over activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.