Home / archiefcentraal / vierde editie wandel4daagse in ommen

vierde editie wandel4daagse in ommen

Ook dit jaar wordt er in Ommen weer een wandel4daagse georganiseerd. Van maandag 2 juni tot en met donderdag 5 juni kan er elke avond weer in en rondom de mooiste wandelgemeente van Nederland gewandeld worden.

Er worden routes uitgezet van 3, 5 en 10 kilometer. De 3 kilometer-route is rolstoelvriendelijk en geschikt voor buggy’s. De routes voor de 5 kilometer zijn vernieuwd dit jaar. Voor de 10 kilometer-lopers is er vanaf deze vierde editie elk jaar een andere route.

Een hele week meelopen kost voor kinderen tot en met 15 jaar 4 euro. Deelnemers vanaf 16 jaar betalen 5 euro. Naast een mooie, door Unive gesponsorde, medaille, krijgen de deelnemers elke avond van diverse plaatselijke sponsoren wat te eten of te drinken aangeboden.

Inschrijfgeld

Wie een avond wil meewandelen, kan dit voor 2 euro doen. Ook dit jaar gaat van het inschrijfgeld van elke deelnemer weer een bijdrage naar een goed doel. Dit jaar is er gekozen voor Stadsboerderij ‘De Mars’. Onder alle deelnemers die de hele week meelopen wordt bovendien nog eens een weekendje weg verloot.

De wandel4daagse wordt op de donderdagavond inmiddels traditiegetrouw afgesloten met een defilé, waarbij vier muziekbands de lopers zullen begeleiden op de allerlaatste kilometers. De opstelling van het defilé vindt plaats bij het grasveld van de Profit Gym en de stoet zal dit jaar voor het eerst rechtstreeks over de Haarsweg naar de atletiekbaan van ACO van Elderen gaan.

De leukste, gezelligste, meest origineel verklede groep kan die avond de wisselbeker winnen. De titelverdedigers van vorig jaar zijn bij de scholen de Nieuwe Brug en bij de categorie verenigingen GVO.

Opgeven

Voor groepen en individuele lopers is opgeven mogelijk op donderdag 22 mei van 15.00 tot 16.30 uur en van 19.00 tot 20.30 uur in de kantine van atletiekclub ACO van Elderen.

Tijdens de week van de wandel4daagse is het voor individuele lopers nog elke avond mogelijk om in te schrijven. Verdere informatie op www.wandel4daagseommen.nl

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.