tricklebolt wint finale wraak van salland

De jongens waren blij verrast. “Niet te geloven, maar we hebben de Wraak van Salland gewonnen! Dus nu kun je ons deze zomer zien op Pedro Picopop, Stonerock en Stoppelhaene! Eerst nog naar de Melkweg in Amsterdam en dan ………? Wraak van Salland bedankt voor alles!”, zo meldde de band zaterdag na hun overwinning op Facebook.

De avond begon met het optreden van Delgado Graze, de winnaar van de Wild-card. De band uit Dalfsen en Ommen stond om negen uur al voor een goed gevulde zaal te spelen en brachten hardrock rechtstreeks uit de jaren tachtig.

Bad Shoes uit Raalte mocht als tweede het podium beklimmen. Nog maar een week geleden wonnen ze de halve finale in Ommen met een half uur durende medley van bekende en onbekende covers.

We All Kissed Beth Cooper uit Nijverdal speelt een set met enkel eigen werk. Een enthousiaste zanger klimt halverwege de set in de ballustrade van het balkon. Veel enthousiasme en steengoede muziek.

Tricklebolt had de eer de avond af te sluiten. De band speelt nog niet zo lang in deze bezetting waardoor eigen nummers afgewisseld werden met een paar covers. Maar het eigen werk zit zo goed in elkaar, en de covers slaan aan dat het publiek geen genoeg van deze act kon krijgen.

Tijdens het juryoverleg (gevormd door Paul Wittenhorst, Marjolijn Wolf, Johan Bokma en Ruud Tijs) stonden de winnaars van de Wraak 2012 nog even op de planken. De Nieuwe Stempel is flink gegroeid de afgelopen twee jaar en wist het publiek te boeien. Aan het einde van de avond was iedereen nieuwsgierig naar het oordeel van de jury. Unaniem kozen zij als winnaar de band Tricklebolt. Uit handen van de organisatie (Bas Schultz en Maurice Endeman) werd de prijs uitgereikt.

De Wraak van Salland kan terugkijken op een enorm geslaagde editie. Alle tien de locaties werden goedbezocht en het niveau van de bands lag hoog. Kijk voor video’s, foto’s en meer informatie op www.dewraakvansalland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.