Home / archiefcentraal / tibben nieuwleusen bestaat 30 jaar

tibben nieuwleusen bestaat 30 jaar

“Als een klant tegen ons zegt; ‘ik overzag alles niet meer, maar nu jullie zijn geweest is het echt af. Ik voel mij nu thuis in mijn eigen huis.’”, dan is dat één van de grootste complimenten die je kunt krijgen”, zegt Arvid Tibben. Want daar doet Tibben het voor, het thuisgevoel creëren. Het familiebedrijf Tibben vloeren-gordijnen-zonwering in Nieuwleusen viert deze maand haar 30-jarig bestaan. En daar zijn ze trots op.

In 2005 namen Arvid Tibben en Chantal Everaardt het bedrijf over van Arie en Fennie Tibben. Zij stapten dertig jaar geleden in de woningstoffering-tak van Gebroeders Seinen Meubelen. GSM wilde graag een compleet woonplaatje verzorgen en Arie Tibben wilde al jarenlang voor zichzelf beginnen. De klik was snel gemaakt en onder de naam Seinen Tapijt startten Arie en Fennie hun bedrijf. Want hoewel de naam die van GSM was, is het altijd een eigen onderneming geweest.

Het bedrijf groeide en ook het pand is uitgebreid tot de huidige 700 vierkante meter aan de Kalkovenweg. Een aantal jaar geleden is de naam veranderd in Tibben vloeren gordijnen en zonwering en GSM en Tibben zijn goede buren gebleven. ”Wij versterken elkaar eigenlijk. De klanten van Seinen Meubelen komen hier regelmatig met een kastdeurtje om een vloer bij uit te zoeken. En andersom net zo. Wij zijn eigenlijk een kleine woonboulevard in Nieuwleusen”, vertelt Arvid Tibben.

Enthousiasme en vakkennis

“Onze kracht is de combinatie van vakkennis en enthousiasme. In onze grote showroom ziet en voelt een klant het product. Het advies dat wij geven in de winkel en thuis, wordt door de klant als heel prettig ervaren. En wij krijgen zo een goed gevoel bij wat de klanten willen”, zegt Chantal.

Als jonge ondernemers richten Arvid en Chantal zich op een breed publiek. Ook jonge klanten weten de weg naar Tibben te vinden. “Chantal houdt zich bezig met de social media van ons bedrijf. Onze website, Facebook- en Twitteraccounts laten niet allen ons assortiment en acties zien, maar juist onze medewerkers en natuurlijk foto’s van het werk dat wij bij klanten hebben gedaan. Zo krijgt iedereen een goed beeld van wie wij zijn en wat wij kunnen.” Het assortiment is ook uitgebreid. Als een van de eersten in de regio verkoopt Tibben op grote schaal pvc-vloeren voor consumenten. “De vraag in het bedrijfsleven bestond al, maar vanwege het succes, de uitstraling en het gebruiksgemak is de pvc-vloer ook heel populair voor thuis.”

Het enthousiasme straalt af van de jonge ondernemers. “Wij gaan uit van onze eigen kracht. Wij bieden vakkennis, kwaliteit, service en een goede prijs. Bovendien wordt hier veel gelachen in de winkel, zowel met de klant als met elkaar. Dat werkt gewoon prettiger.”

Wie jarig is, trakteert

Vanwege het jubileum heeft Tibben de maand april uitgeroepen tot actiemaand. Op pvc-vloeren, raamdecoratie van Luxaflex en tapijt van drie merken krijgen klanten 25 procent korting. “Wie jarig is, trakteert,” zegt Arvid Tibben. Op www.tibben.nl en via Facebook en Twitter is Tibben online te vinden. En traditiegetrouw is Tibben Tweede Paasdag geopend. “Kom gerust langs om ons jubileum mee te vieren.”

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.