Home / archiefcentraal / start presenteerde zich voor het nieuwe seizoen

start presenteerde zich voor het nieuwe seizoen

Woensdagavond presenteerde START Nieuwleusen zich weer aan haar sponsoren en andere motorliefhebbers. START gaat dit seizoen verder met racetalent Koen Meuffels, die zijn tweede seizoen ingaat bij het team uit Nieuwleusen.

Meuffels reed vorig jaar voor het eerst op de Yamaha en wil daar dit seizoen een goed vervolg aan geven in de klasse Supersport 600 cc. Na een winter in de sportschool zijn er, tijdens de eerste trainingen op de Spaanse circuits van Valencia en Catalunya, weer vele kilometers gereden onder wisselende (weers)omstandigheden.

Naast de races om het Open Nederlands kampioenschap wil de negentienjarige coureur ook zoveel mogelijk wedstrijden in de OW cup rijden. Dit jaar zal hij, net als vorig jaar, niet starten op de stratencircuits van Hengelo (Gld) en Oss. Verder hoopt “speedy Koen”, zoals hij genoemd wordt, ook nog een paar maal van start te gaan in het Duitse kampioenschap (IDM). De bijnaam “speedy Koen” is hem gegeven vanwege zijn snelle starts, hiermee pakt hij regelmatig een paar plaatsen in de eerste meters. Nu zal het zaak worden om deze gewonnen plaatsen bij de start niet weer prijs te geven in het vervolg van de races. Zelf hoopt hij om zijn rondetijden flink aan te scherpen en daardoor misschien wel eens een keer in de top vijf te rijden. Het zal dus een druk racejaar worden voor de jongeling die ook deel uit maakt van de KNMV-wegraceselectie, waarin hij begeleid wordt door bondscoach Barry Veneman uit Dalfsen.

Zaterdag 12 april is de eerste ONK wedstrijd op het circuit van Assen, ‘s morgens wordt er getraind en vanaf één uur zijn de races te volgen. De supersport en de superbike coureurs komen beide tweemaal in actie op het gratis toegankelijke circuit.

Lees ook

Heskamp en Hogenkamp ook volgend seizoen verbonden aan FC Ommen

OMMEN – Yves Heskamp en Hermen Hogenkamp blijven ook in het seizoen 2022/2023 verbonden aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.