spijkerschrift lente met tegenspoed

Bij de kippen is er eentje die denkt te kunnen handelen als een paashaas. Een ei kan ik terugvinden op alle denkbare plekken in de kippenren: onder het trapje, in een hoekje of onder het kippenhok symbolisch onder het legnest. Kippen met humor.

Wat niet grappig is, is een hond met buikgriep. Die legt zijn maaginhoud ook op plekken neer waar ik het liever niet zie liggen en een paar familieleden hebben er moeite mee dat de hond zijn inhoud met ons deelt. Opgesierd met slijmerige sprietjes gras. Ook het braken op zich is een zieke voorstelling. Zoonlief laat het rapen aan mij over. En bij Manlief is het hele idee van overgeven en wat ik in handen heb al te veel.

Bezorgd ben ik wel, want onze hond is nooit ziek. En na een vertraagde berichtgeving op Facebook blijkt er in een park bij mij in de buurt ook een hondenhater te wonen die hondeneigenaren de angst om het hart doet slaan. En omdat ik dat pas laat ontdek, ben ik bang dat mijn hond hier ook de dupe van is. Ondertussen doet onze lobbes zijn yogaoefeningen in de vorm van de strekkende hond om van zijn buikpijn af te komen, en vraag ik me af of het beter is de dierenarts te bellen.

Blijkbaar mag de hond niet ziek zijn. Iedereen bij ons in huis is begaan met zijn lot en test zijn eigen deskundigheid uit op onze rakker. Brokken, water, buikmassage, troostende woorden en knuffels. Raad en advies te over. Maar het liefst ligt de hond op de koude keukenvloer, dicht bij zijn baasje zich vreselijk rot te voelen. Buig, strek, lig en staan. Buig, strek, lig en staan.

Gelukkig brengt mijn moeder uitkomst. Na enkele Reiki toepassingen – je instinct gebruiken ligt dichter bij de natuur dan menig verstand – gebeurt het onwaarschijnlijke: de hondenbuik ontspant zich zienderogen. Onder het genot van een gezamenlijk kop koffie door mijn moeder en ik, knapt ondertussen onze viervoeter op onder de tafel.

Dat is te merken. De aromatische geur van koffie wordt verdrongen door een zware lucht van darmen die zich ontladen – gelukkig in gasvorm, maar nadelig voor onze neuzen en smaakpapillen. Net als dat rotte ei, wat gevonden wordt ergens in een hoekje van de ren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.