Home / archiefcentraal / spijkerschrift griep met voornemen

spijkerschrift griep met voornemen

En alles doet pijn. Mijn hoofd, mijn spieren, mijn longen… alles. Het is een algehele malaise. De griep heeft me zwaar te pakken, ik voldoe aan het hele facet. Maar gelukkig niet alleen, Juniorzus is ook gevloerd. Samen liggen we in bed. Dat maakt ziek-zijn toch een stuk leuker. Gedeelde smart is halve smart.

In bed heb ik tijd om mezelf eens goed onder de loep te nemen. Wat zijn mijn minpunten en waar hebben anderen last van? Ik heb het niet te grondig genomen, want daar ben ik te ziek voor en ik heb al hoofdpijn. Maar mijn rookverslaving komt algauw bovendrijven. Dat mijn kinderen hierover klagen. Het is zo dubbel. Ik vind dat ik mijn lichaam er tekort meedoe. Maar ja, het is lekker en zo rustgevend. De stress letterlijk van je afblazen.

Nu word ik noodgedwongen tot stoppen gebracht, want inhaleren met longen die hun beklag doen met pruttelen en rochelen is het luisteren waard. En ik liep al een tijdje met een flink schuldgevoel rond. Maar de zwakte.. o die zwakte. Die is er nog steeds. Ik weet dat die staat te wachten achter de schutting van de antibiotica. Trappelend van ongeduld totdat het goedje zijn werk heeft gedaan.

Maar ik wil nu sterk zijn en blijven. Advies is om de zwakte-momenten in beweging om te zetten en dat zal mijn lieve viervoeter geen probleem vinden. En ik heb nog een stok achter de deur. Er is er eentje thuis die ook een verslaving heeft, een kleintje en niet zo bedreigend voor de gezondheid. Alleen voor het gebit. Duimelotje. Met haar ga ik de uitdaging aan. Ik zonder sigaret, zij zonder haar duim. Wens ons sterkte!

Maar tot op heden gaat het onvrijwillig goed. Bronchitis blijft na een week griep nog trouw aan mijn zijde en hoewel het roken graag mijn gedachten wil beheersen heb ik nog geen behoefte gehad om er ook maar eentje te willen opsteken. In tegenstelling tot Duimelotje… die blijft gehecht aan haar duimpie.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.