Home / archiefcentraal / schaatsster adegeest naar jong oranje

schaatsster adegeest naar jong oranje

Loes Adegeest van IJsclub Stokvisdennen schaatst komend seizoen voor Jong Oranje. De KNSB heeft de 17-jarige Dalfsense geselecteerd. Ook de gebroeders Hulst en Joep Wennemars zijn opgemerkt door de bond. Sharon Hendriks gaat deel uitmaken van de marathonploeg.

Deze selectie van de top van de Nederlandse A-junioren zal komend seizoen uit negen schaatsers bestaan en staat onder leiding van Erik Bouwman. De andere namen voor komend seizoen zijn: Melissa Wijfje, Sanneke de Neeling, Patrick Roest, Wesly Dijs, Femke Markus, Willemijn Cnossen, Jan Hamers en Tom Kant. Adegeest zal dus het zwart-blauwe pak van het Gewest Overijssel ruilen voor het oranje-wit-groen van dit opleidingsteam. Aangezien Jong Oranje Thialf als thuishaven heeft, betekent dit voor Adegeest ook een verhuizing naar de bejaardenflat in Heerenveen, waar behalve schaatsers ook een hoop andere sporters wonen.

Dat er bij de Stokvisdennen afgelopen seizoen naast Adegeest nog meer goede B- en C-junioren schaatsten, is de KNSB ook niet ontgaan. Bart Hulst, volgend jaar A1, en jongere broer Stijn Hulst, dan B1, gaan beiden deel uitmaken van de selectie van het Gewest Gelderland. Hoewel ze in Dalfsen en dus in Overijssel wonen, is dit voor de sprinters die ze zijn toch een logische stap. De selectie van het Gewest Overijssel bestaat tegenwoordig namelijk voornamelijk uit allrounders, terwijl bij Gelderland de nadruk vooral op de kortere afstanden ligt.

Daarnaast krijgen de twee snelste pupillen, Joep Wennemars en Mees Hulst (inderdaad, de derde broer), komend jaar extra begeleiding en trainingsmogelijkheden via de Talent Herkenning en Ontwikkeling van Overijssel. Zij zijn volgend jaar beiden B-pupil. Eerder werd al bekend dat marathonschaatster en groot talent Sharon Hendriks uit Lemele komend seizoen voor Okkinga Communicatie gaat schaatsen. Dit betekent dat zowel nummer 1 als 3 van het afgelopen NK-marathon, Foske Tamar van der Wal en Hendriks, voor deze bijzonder sterke ploeg zullen schaatsen.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.