ronde van overijssel tikt vechtdal aan

De Ronde van Overijssel tikt vrijdag en zaterdag het randje van het Vechtdal aan. De wielerwedstrijd gaat onder andere door Lemele en Lemelerveld.

De vrouwenwedstrijd start op vrijdag 2 mei om 15.45 uur vanachter het hek van het Parkgebouw in Rijssen. De volgende dag vertrekken de mannen vanaf diezelfde locatie om 12.00 uur.

Aan de 62e editie van de mannenwedstrijd doen op zaterdag 3 mei net als bij de vorige uitgave vijfentwintig teams mee uit binnen- en buitenland. Daarnaast kan ook de nieuwe vrouwenkoers direct op een sterk en internationaal startveld rekenen, met wielrensters uit de wereldtop en ploegen van het allerhoogste niveau.

Tom Vermeer is de titelverdediger in de mannenkoers. De renner van Cyclingteam Jo Piels komt aan de start met sterke ploeggenoten die ook zelf kunnen winnen. Daarbij bijvoorbeeld Maurits Lammertink uit Enter, vorig jaar nog professional bij Vacansoleil-DCM. Het team van Jo Piels gaat het echter zeker niet cadeau krijgen. Alleen uit eigen land kunnen ploegen als het Koga Cycling Team met sprinter Wim Stroetinga, Team De Rijke met de rappe Dylan Groenewegen en het Rabobank Development Team met veel nationale talenten al voor veel weerstand zorgen.

Toch kent de startlijst van de 62e Ronde van Overijssel met name een internationaal karakter, want van de vijfentwintig startende teams komen er dertien uit het buitenland. Elf daarvan zijn continentale ploegen en daarnaast starten de nationale selecties van Israël en de Verenigde Staten in de klassieker. Een opvallende ploeg is het Giant-Shimano Development Team, dat op een Zweedse licentie actief is. Zij doen onder meer mee met veldrijder Lars van der Haar, winnaar van de wereldbeker, en de Zweed Frederik Ludvigsson. Hij is het jongere broertje van Tobias Ludvigsson, renner van het World Tour team van Giant-Shimano. Ook het Leopard Development Team, Team 3M en Veranclassic-Doltcini zijn ploegen om in het oog te houden.

Wereldtoppers bij de vrouwen

Aan de nieuwe vrouwen versie van de Ronde van Overijssel doen directe diverse wereldtoppers mee. Ook daar is Nederland sterk vertegenwoordigd, maar dat is überhaupt al minder vreemd wie in ogenschouw neemt dat ons land momenteel het landenklassement van de wereldranglijst aanvoert. Kirsten Wild is als toprenster uit de regio al vaker naar voren geschoven als de grote favoriete voor de zege en zij kan rekenen op steun van een aantal sterke ploeggenotes uit haar team Giant-Shimano. Daarbij de Britse Lucy Garner, zelf ook een kanshebster, en Willeke Knol uit Hasselt.

Stevige concurrentie zal voor Wild komen uit de hoek van het Rabo Liv Team. Voormalig wereldbeker winnares Annemiek van Vleuten, ook al winnares van klassiekers als de Ronde van Vlaanderen, is namens hen van de partij. Zij heeft sterke rensters aan haar zijde als Roxane Knetemann, Iris Slappendel en het Poolse talent Katarzyna Niewiadoma. Allen in staat om zelf ook de zege voor zich op te eisen. Datzelfde kunnen bijvoorbeeld Chantal Blaak en de Duitse Lisa Brennauer namens Specialized-Lululemon ook, evenals rensters als Loes Gunnewijk en Vera Koedooder. Zij behoren beiden tot de wereldtop en starten in de Ronde van Overijssel met de Nederlandse selectie.

Blijf op de hoogte

De liefhebber hoeft in ieder geval niets te missen van de Ronde van Overijssel. Op zaterdag 3 mei start RTV Oost om 14.30 uur met een televisie uitzending. Daarin zal allereerst door middel van een lange samenvatting aandacht worden geschonken aan de vrouwenwedstrijd van een dag eerder. Vanaf 15.00 uur gaat RTV Oost vervolgens live met de 62e Ronde van Overijssel voor mannen. Het commentaar is in handen van Nico Wantia en hij wordt bijgestaan door voormalig wielrenner Bas Stamsnijder uit Enter. Stamsnijder finishte vorig jaar zelf nog als twintigste in Overijssels Mooiste.

Via de website www.rondevanoverijssel.nl en de social media platforms Twitter en Facebook zal voor, tijdens en na de wedstrijd ook alle informatie te vinden zijn. De organisatie maakt gebruik van de hashtag #RvO2014. Via het Twitter account @RvOverijssel wordt op beide dagen live verslag gedaan aan de hand van tweets. Op zaterdag 3 mei komen die tweets en de live uitzending van RTV Oost ook bij elkaar op de website van de Ronde van Overijssel. Daar zal dan een live pagina actief zijn met alle updates.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.