regionaal grasbaantalent start in balkbrug

Dave Meijerink uit Schuinesloot en lid van de MAC van Dedem zal uitkomen in de 250 cc specials nationaal. Het is voor het eerst dat deze klasse in Balkbrug op het programma staat. De club is blij dat het weer een actief lid heeft en zal hem de komende jaren daar waar mogelijk gaan ondersteunen.

Veel trainingsmogelijkheden heeft de jongeling uit Schuinesloot niet. Af en toe wat rondjes op de speedwaybaan in Lelystad, maar dat is net weer een andere ondergrond en vergt andere technieken. Een sintelbaan is wat harder en daarvoor moet je wat meer driften dan op het Balkbrugse gras.

De pas veertienjarige coureur uit Schuinesloot wordt begeleidt en ondersteund door ex top coureur Jim Groen, die hem de fijne kneepjes van het vak moet bijbrengen. “Mijn vader heeft ook gereden en toen ik ex coureur Jim Groen eens tegenkwam leek het mij ook wel wat, mooie sport. Op mijn derde ben ik begonnen met quad rijden, op mijn achtste zat ik op een motortje en vanaf mijn tiende ben ik met speedway begonnen”. Glimlacht de jonge coureur, die gewoon goed meerijden als doelstelling heeft voor dit seizoen en hoopt dat heel Schuinesloot op tweede paasdag in Balkbrug komt kijken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.