programma dodenherdenkingen ommen

Zowel de dodenherdenking bij het gemeentehuis van Ommen, als die bij voormalig Kamp Erika beginnen op zondag 4 mei op een gewijzigd tijdstip. In overleg met de organisatie van de herdenking bij voormalig Kamp Erika, de Historische Kring Ommen, begint het programma daar om 17.30 uur. Hierdoor is het mogelijk dat belangstellenden bij beide herdenkingen aanwezig kunnen zijn. De herdenking bij het gemeentehuis begint om 19.45 uur. Voor het eerst doet ook het Ommer Mannenkoor mee aan het programma. Samen met een aantal kinderen brengen zij een eigen lied ten gehore.

In Ommen is het programma rondom de herdenking gewijzigd. De herdenking begint om 19.45 uur. Om de herdenking goed te laten verlopen, verzoekt de gemeente belangstellenden om tijdig aanwezig te zijn. Het programma begint met muziek van muziekvereniging Crescendo. De scouting hijst na de twee minuten stilte de Nederlandse vlag. Daarna start een gezamenlijk programma van de muziekvereniging, het Ommer Mannenkoor en kinderen van basisscholen Palet uit Ommen en Ichtus uit Lemele. Hierna legt de burgemeester bij het monument voor het gemeentehuis een krans, gevolgd door de leden van de 4 mei-werkgroep Ommen en de kinderen die een bloemstuk leggen. Hierna volgt het defilé.

Kamp Erika

De Historische Kring Ommen (HKO) organiseert in samenwerking met enkele oud-gevangenen van Kamp Erika een dodenherdenking bij het herinneringsmonument op de Besthemerberg. Het programma start om 17.30 uur bij parkeerplaats Steile Oever waarna de aanwezig naar het herdenkingsmonument wandelen. Daar houden leerlingen van de OBS Nieuwebrug declamaties en na de twee minuten stilte volgt de bloemlegging. Namens de gemeente Ommen gebeurt dit door burgemeester Ahne. Ook de 4 mei-werkgroep Ommen legt een bloemstuk. De bijeenkomst wordt afgesloten bij het Natuurinformatiecentrum in de Besthmenermolen.

Overige herdenkingen

Ook elders in de gemeente worden herdenkingen gehouden. Wethouder Scheele is aanwezig bij de herdenking in het buurtschap Stegeren-Junne en wethouder Lagas in Beerzerveld-Mariënberg. In Lemele organiseert het Plaatselijk Belang een herdenking bij het monument op de begraafplaats.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.