Home / archiefcentraal / pak rammel scd83 1 6 tegen bergentheim

pak rammel scd83 1 6 tegen bergentheim

SCD’83 is thuis op het sportpark De Boekweit tegen een beter spelend Bergentheim ongenadig afgestraft het werd maar liefst 1-6.

Door onze man langs de lijn Ben Harms

Vanaf het begin signaal van scheidsrechter Weuring kon SCD’83 het feller Bergentheim dat in de strijd is voor de 3e periode en daarin op kop gaat nog enigszins volgen. In de 6e minuut kwam het zelfs op voorsprong in een van de eerste aanvallen mocht de ploeg een corner nemen en de bal werd hard door Tim Dekker binnengekopt 1- 0.

Daarna was het Bergentheim dat de klok sloeg mede door de slappe instelling en fouten werd de druk groter en groter op SCD’83 dat zich beperkte tot afstoppen van de Bergentheim aanvallen. Het duurde toch nog tot de 27e minuut eer de gelijkmaker op het scorebord stond daarvoor waren er al kansen voor Wilco Eggengoor (vrije trap) en Leon Salomons rakelings over.

Leon Salomons liet vanaf rechts een prima voorzet los die door de vrijgelaten door Rob Wevers op links hard langs doelman Zwiers werd ingeschoten 1-1. Daarna had doelman Karel Pullen en Bergentheim geluk dat scheidsrechter Weuring een vangbal van de goalie buiten de 16 niet had geconstateerd want anders was rood op zijn plaats geweest.

Daartegen kwam er in de 31e minuut wel een cadeautje van de referee net buiten de 16 leunde Bergentheim spits Patrick Potgieter zwaar op SCD-verdediger Van Dijk hij liet vallen en versierde daarmee een vrije trap. Doelman Zwiers had blijkbaar het fluitsignaal niet gehoord want het rolletje van Ronny Hakkers langs de muur verdween in de hoek 1-2 zonder te reageren.

SCD’83 probeerde wel wat terug te doen maar het ging op tal van fronten mis deze middag. De wedstrijd was voor SCD’83 voor zover men er nog in geloofde na 37 minuten definitief voorbij toen Mark de Bruin met een koel doelpunt 1-3 aantekende. SCD’83 had geluk dat het voor de rust geen 1-4 werd de lat stond succes voor Hakkers in de weg.

In de tweede helft veerde SCD’83 even op maar al snel lag het initiatief weer bij Bergentheim dat in de 51e minuut liet zien wie deze middag de baas was op “de Boekweit” Wilko Eggengoor knalde vanachter uit de bal over iedereen heen precies voor de voeten van Patrick Potgieter die met een lob over Zwiers 1-4 scoorde.

De drie wissels ineens gaven ook niet het gewenste resultaat bij SCD’83 Dennis Gras, Mathijs Schumacher en Niek Mulder kwamen voor Ramon Hulleman, Martijn Hamhuis en Sjoerd Kooijmans. Bergentheim strooide nog meer zout in de wonde bij SCD’83 Ronny Hakkers maakte 1-5 in de 64e en in de 70e minuut was het good-old Wilco Eggengoor met een vrijetrap die de 1-6 bepaalde.

Bij Bergentheim kwamen Sven Pouls en Jorik Plaggenmarsch nog in de ploeg voor Mark de Bruin en Leon Salomons. Bergentheim liet de tegels wat vieren en SCD’83 kreeg daardoor nog kleine mogelijkheden maar was teveel aangeslagen om dit af te maken.

Door de winst van EDON word het nog spannend voor plaats 10 en 11.

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.