open huis bij keurslagerij veltmaat

Keurslagerij Veltmaat houdt op donderdag 10 april, de landelijke dag van de slager, een open dag. Op deze dag laten de slagers van Nederland zien wat het er achter de schermen gebeurt van hun bedrijf. Ook keurslager Veltmaat laat dit jaar zien wat er allemaal gebeurt voordat een product in de winkel ligt. Er wordt uitleg gegeven over het maken van verschillende worstsoorten en er is een half varken om belangstellenden te laten zien waar welk stukje vlees vandaan komt.

Het varkensvlees van keurslager Veltmaat komt allemaal uit de regio en de varkens worden geslacht door de plaatselijke slachterij en dagelijks vers aangeleverd. Het rundvlees komt al vele jaren uit Oldenzaal van een kleine slachterij die alleen runderen slacht van hoge kwaliteit en het vlees betrekt van vaste boeren uit de buurt, in een omgeving waar nog rust en ruimte is. De dieren grazen het grootste deel van het jaar buiten en ook steeds vaker in gebieden van Staatsbosbeheer en natuurmonumenten. Dit komt uiteraard de smaak en kwaliteit ten goede. Het vlees is afkomstig van Belgische blauwe en blonde d’aquintaine. “Er is gekozen voor regionale bedrijven , zodat we weten waar de dieren wegkomen”, verklaart eigenaar Harolt Veltmaat. “Herkomst en dierenwelzijn zijn belangrijke factoren.”

Ook wordt er tijdens de open dag uitleg gegeven over het zelf produceren van vleeswaren. Steeds meer vleeswaren komen uit de eigen worstmakerij. Runderrookvlees, hammen, gebraden kipfilet , boterhamworst en leverworst zijn maar enkele voorbeelden van producten die zelf gemaakt worden. Ook kun je bij de keurslager terecht voor kant-en-klare maaltijden. Deze zijn verkrijgbaar in diverse portiegrootte: klein, middel en groot. Natuurlijk kun je zelf ook de hoeveelheid bepalen en de samenstelling van je kant-en-klare maaltijd. De maaltijden worden geleverd in bakjes, klaar voor de magnetron, zodat het eenvoudig is warm te maken. Natuurlijk kun je de maaltijd ook opwarmen in de pan of oven. “We hebben voor elk seizoen een basisassortiment en deze wordt aangevuld met elke week minimaal twee extra maaltijden, zodat niet altijd hetzelfde hoeft te worden gegeten.”

De open dag duurt van 10.30 tot 16.00 uur. Iedereen is welkom om te komen kijken, proeven en beleven.

Barbecue

Natuurlijk kun je met de zomer voor de deur ook prima terecht voor lekker barbecuevlees. “De mogelijkheden zijn eindeloos. Wij verzorgen barbecues voor feesten en partijen, maar bij ons kun je natuurlijk ook terecht voor een groot stuk vlees voor op de barbecue. We leveren het vlees, maar ook de salades, rauwkost, stokbrood en dergelijke om het pakket compleet te maken. Je kunt buiten de pakketten om ook alles naar eigen wens samenstellen om op een mooie zomeravond genieten van onze specialiteiten.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.