Home / archiefcentraal / ondersteuning windows xp gestopt

ondersteuning windows xp gestopt

Microsoft heeft vandaag de ondersteuning van het twaalf jaar oude computerbesturingssysteem Windows XP gestopt. Er worden nu geen beveiligingsupdates meer uitgebracht, waardoor er gevaar dreigt voor Windows XP-systemen. In Nederland maken nog een miljoen mensen gebruik van het besturingssysteem.

De beveiligingsupdates, die nu niet meer worden uitgebracht, zijn nodig om je pc te beschermen tegen virussen, spyware en andere schadelijke software waarmee je persoonlijke gegevens kunnen worden gestolen. Ook loop je dan risico bij internetbankieren; fraudeurs kunnen gemakkelijker inbreken op een computer die Windows XP draait.

Alle grote banken, waaronder ING en de Rabobank, ondersteunen het besturingssysteem vanaf vandaag ook niet meer. Daardoor zijn financiële gevolgen voor de consument zelf en niet meer voor de bank. “Er wordt van klanten verwacht dat ze een besturingssysteem gebruiken dat wordt ondersteund door de leverancier”, zegt Jelle Wijkstra, woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Banken.

De gemeenten Dalfsen en Ommen hadden eind maart nog honderden systemen die op Windows XP draaiden. Deze zouden inmiddels zijn voorzien van het nieuwere en veiligere Windows 7.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.