Home / archiefcentraal / ommenaar vrijwilliger op de filippijnen

ommenaar vrijwilliger op de filippijnen

Ingestuurd door Miriam Bauwer

Manon Habers (24), geboren en getogen in Ommen, heeft twee maanden vrijwilligerswerk gedaan op De Filippijnen. Ze werkte voor een organisatie die excursies aanbiedt met als doel om toeristen het echte Manilla te laten zien en tegelijkertijd de lokale bevolking te helpen.

Manon was al van jongs af aan geïnteresseerd in andere landen en culturen, terwijl ze met haar ouders amper buiten Nederland op vakantie ging. Ze ontdekte tijdens haar opleiding Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs dat een standaard all-inclusive vakantie niet aan haar is besteed. ‘Ik werk graag voor een organisatie die reizen aanbiedt waarbij de lokale bevolking geholpen wordt én toeristen de bestemming echt leren kennen.’ Door vrijwilligerswerk te doen bij Smokey Tours op De Fillippijnen (Azië), gebruikte ze haar toerismeachtergrond om mensen te helpen die dit het hardst nodig hebben.

Excursie sloppenwijk

Smokey Tours biedt meerdere excursies aan, verzorgd door gidsen die afkomstig zijn uit de sloppenwijken. De verschillende excursies kosten € 9 tot € 18. Een van de excursies die de in 2011 opgerichte organisatie Smokey Tours aanbiedt, is de Smokey Mountain Tour. Dat is een excursie door de sloppenwijken van Manilla. Alle winst van deze excursie wordt aan een lokale ontwikkelingsorganisatie gegeven waar kinderen uit de sloppenwijk worden opgevangen. Die kinderen worden geholpen door middel van onderwijs, voedsel en medische zorg. Verder is er een fiets-, marktexcursie en een excursie naar hanengevechten. Deze excursies bieden de gidsen werk, zodat ze een toekomst kunnen opbouwen. Daarnaast wordt een deel van het geld gebruikt om ervoor te zorgen dat Smokey Tours kan blijven bestaan. Smokey Tours verkoopt bovendien souvenirs die gemaakt zijn door de lokale bevolking.

Gemotiveerd

Manon werkte in de maanden februari en maart werkzaam bij Smokey Tours. Een van de taken van Manon, was het promoten van Smokey Tours, zodat meer mensen er een excursie boeken. Werk dat wat voor haar niet na deze twee maanden gestopt is. Daarnaast trainde ze de gidsen, zodat zij op een professionele manier hun werk kunnen doen. Manon: ‘Alle gidsen waren en zijn super gemotiveerd om nieuwe dingen te leren en professioneler te werk te gaan. Dit zorgde ervoor dat ik er elke week naar uitkeek om de trainingen te geven en ze zoveel mogelijk te leren.’ Meer informatie over Smokey Tours vind je op www.smokeytours.com

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.