Home / archiefcentraal / ommen loopt voor leven kleurt groen

ommen loopt voor leven kleurt groen

Dit is een estafetteloop van vijfhonderd kilometer waarin teams vanaf Parijs of Hamburg naar Rotterdam hardlopen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker.

Om twaalf uur precies werd het startsein gegeven voor het team uit Ommen dat afgelopen zaterdag benutte om een generale repetitie over hondervijfendertig kilometer te houden. “We hebben gisteren nog vergaderd en dat was heel goed”, zegt Jos Siero een van de begeleiders op de fiets. “Het is mooi om te zien dat theorie en praktijk nu bij elkaar komen en dat het helemaal goed gaat. Het hele team draait gesmeerd en iedereen gebruikt zijn of haar kwaliteiten en dat is prachtig om te zien. We moeten zelfs het tempo af en toe temperen, want de lopers willen soms zelfs te hard en dat komt de duurloop niet ten goede”. En weg is hij weer om zijn team veilig door het verkeer te loodsen en ze te voorzien van technische informatie.

Er wordt gelopen met acht renners verdeeld over twee teams. Om de anderhalve kilometer wordt er een teamlid afgelost en na 50 kilometer is het andere team aan de beurt. Per bus worden de renners naar het volgende wisselpunt gereden en in de trailer worden ze voorzien van de nodige medische zorg en inwendige mens. Jenny Klomp een van de catering dames is nog helemaal opgetogen als ze aan de finishlijn haar familie staat op te wachten. “Het liep gesmeerd, er zitten zelfs twee magnetrons in de trailer en een luxe koffiemachine, alleen voor de afwas moesten we nog even met de handjes in het teiltje. Volgens mij was iedereen voldaan, want er waren er zelfs een paar die na het eten een klein hazenslaapje deden.”

Ook Sanne Veneman staat te glimmen van trots bij de finish als haar nichtje Jeannet ter Haar binnenkomt. “Jeannet is één van de initiatiefneemsters en daar heb ik heel veel bewondering voor en vindt het erg knap wat ze allemaal met het team weet neer te zetten”. Sanne heeft er alle vertrouwen in dat het van 7 tot en met 9 juni gaat lukken. “Ik wens ze alle succes en hoop dat ze het redden, zonder ongelukken en dat alles goed mag gaan.”

Om elf uur, een uur eerder dan gepland, finishte het hele team op de Markt waar ze door familie en vrienden werden opgewacht. Hier werd een foto en een bittertje aangeboden om te toasten op de goed verlopen generale repetitie. Voor meer info: www.ommenlooptvoorleven.nl

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.