ommen klaar voor halve marathon

Atletiekvereniging ACO van Elderen houdt zaterdag 5 april de Runnersworld halve marathon, een vijf en een tien kilometer wedstrijdloop. Het is een mooi en groot evenement dat alweer voor de 14e keer wordt georganiseerd. Ter voorbereiding op één van deze wedstrijden is er, evenals voorgaande jaren, de hardloopclinic van ACO van Elderen. Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers en sponsoren.

Hardloopclinic

De clinic is begin dit jaar van start gegaan en is voor iedereen, van mensen zonder loopervaring tot gevorderden. Ervaren, deskundige en enthousiaste trainers hebben lopers voorbereid om zaterdag de wedstrijd op eigen niveau te kunnen volbrengen. In de afgelopen jaren hebben vele lopers de clinic gevolgd en dankzij de goede begeleiding hebben zij de wedstrijd naar tevredenheid gelopen. Volgens de deelnemers van de Runnersworld halve marathon is het een prachtig evenement dat door de natuur van het Vechtdal loopt. De wedstrijdlopers lopen graag in Ommen, omdat het een snel parcours is.

Organisatie

Binnen de vereniging is er een aparte werkgroep die de halve marathon organiseert. Hiermee wordt gerealiseerd dat de organisatie specifiek uitgevoerd kan worden. De kwaliteit van het evenement staat voorop. Zo wordt er door de vele vrijwilligers veel duidelijkheid gegeven. De afstanden zijn onderweg met bordjes aangegeven en zijn er op alle punten verkeersregelaars te vinden. Ook zijn er voldoende drink- en verversingsposten. Op de dag zelf kan men zich inschrijven voor één van de drie wedstrijden mogelijk. Via de voorinschrijving loopt het aantal deelnemers al mooi op. Er wordt honderden deelnemers aan de start verwacht.

Aco van Elderen

Sponsoren zijn in het algemeen onmisbaar om evenementen te realiseren. Tegelijkertijd is er voor de sponsor de bekendheid. De hoofdsponsor van de vereniging is Van Elderen. Van Elderen zorgt ervoor dat het een en ander goed geregeld kan worden. Zoals het aantrekken en opleiden van gediplomeerde trainers, het verzorgen van goed materiaal om de atletiekonderdelen op een hoog niveau kwalitatief goed uit te kunnen voeren en een prachtige accommodatie met een kunststof baan en een eigen krachthonk.

Runnersworld

Dit jaar is Runnersworld Zwolle voor het eerst sponsor van de halve marathon van Ommen. De eigenaar van de sportzaak, Hans Veerman, is 51 jaar oud en is woonachtig in Hardenberg. Zijn grote passie is het hardlopen. Veerman vertelt: “In de ruim dertig jaar dat ik aan hardlopen doe, heb ik heel veel ervaring opgedaan in deze sport. Gemiddeld loop ik tachtig kilometer per week en ik heb veel wegwedstrijden gelopen, voornamelijk halve marathons. Ruim 3,5 jaar geleden heb ik van deze passie mijn werk kunnen maken en ben ik toen een Runnersworld winkel begonnen in Zwolle.”

Zijn zoon Kevin is sinds een aantal maanden mede-eigenaar. Runnersworld is een bijzonder goede formule en is voor de 5e keer uitgeroepen tot beste winkelketen sport. De winkel is voor zowel de beginnende als de gevorderde loper. “Zo kan je bij ons terecht voor een uitgebreide en professionele loopanalyse, waardoor je altijd van start gaat met de juiste schoenen. Dit is belangrijk, alleen zo bereik je topprestaties en voorkom je blessures,” vertelt Veerman. “Wij zijn zeer verheugd om dit jaar hoofdsponsor te zijn van de Halve marathon van Ommen, hetgeen een geweldig evenement is. Wij staan er komende zaterdag ook met een stand voor verkoop van schoenen, kleding, sportvoeding, etc.”

Dagindeling

– 13.00u Start 5km

– 13.45u Start Halve Marathon

– 14.05u Start 10km

– 14.10u Prijsuitreiking 5 km

– 16.00u Prijsuitreiking Halve Marathon en 10km

Informatie

Meer informatie is te vinden op de site www.acovanelderen.nl De organisatie hoopt op een top dag. De start van de wedstrijden is bij de atletiekbaan op Sportpark Westbroek. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen of om te komen aanmoedigen langs het parcours.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.