nieuwe pannenkoekenfietsroute hoonhorst

Landschap Overijssel heeft donderdag de nieuwe fietsroute ‘In het spoor van de Molenaar’ gepresenteerd. Deze fietsroute, door en rondom Hoonhorst, loopt langs verschillende boerderijen die eieren, melk, spek en graan leveren. Tijdens deze fietsroute verzamelen de fietsers ‘ingrediëntcodes’ voor een pannenkoek. Na een bezoek gebracht te hebben aan de Molen van Fakkert, bakt café-restaurant Zalen Kappers de ambachtelijke pannenkoek.

Op Tweede Paasdag kun je de route voor het eerst fietsen. Deze is dan ook extra feestelijk aangekleed. Vooraf aanmelden is vereist.

De fietsroute is 22 kilometer lang en loopt langs vier boerenbedrijven die ingrediënten leveren voor een pannenkoek: De Panhof (spek), Melkveebedrijf Van de Vegt (melk), het Boerhoes (eieren) en Groot Rekkelaar (boter). Op Landgoed de Horte kunnen de fietsers stoppen om informatie te krijgen over Landschap Overijssel, die grondeigenaren stimuleert om graan te verbouwen. Sommige jaren groeit er zelfs graan op een akker van de Horte. De route eindigt bij de Molen van Fakkert, waar de fietsers binnen een kijkje kunnen nemen hoe het graan tot meel wordt verwerkt.

Deelname aan de route, inclusief de pannenkoek, kost 12,50 euro per persoon. Met het afnemen van dit arrangement dragen de deelnemers bij aan het onderhouden van het agrarische cultuurlandschap en het onderhouden van de Molen van Fakkert. Deze fietsroute is in samenwerking met Stichting Molen van Fakkert, café-restaurant Zalen Kappers, Landschap Overijssel en de deelnemende boerenbedrijven tot stand gekomen. De gemeente Dalfsen en Landschap Overijssel hebben de route financieel mogelijk gemaakt.

Reserveren en meer informatie vinden kan op www.landschapoverijssel.nl/molenroute

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.