Home / archiefcentraal / marienberg flink op schot tegen de tuinders

marienberg flink op schot tegen de tuinders

Van onze man langs de lijn Alfred Dorgerlo:

In het eerste bedrijf gebeurde niet veel, een dodelijke saaie pot schotelden de 22 acteurs de mopperende supporters langs de lijn voor. HTC, op papier misschien vechtend voor lijfsbehoud in de 3e klasse C, echter in het veld 11 makke schapen die lamgeslagen hun hoofdtrainer Jeroen de Vries in de kou lieten staan.

De thuisploeg geloofde het wel, zocht naar eieren en de vrolijke paashaas maar niet naar voetballende oplossingen, werklust, goals of het vijandelijke doel. Maar hoe anders was de tweede vijfenveertig minuten. De klok was amper weer gaan lopen of het liep ineens bij de ploeg van trainer Mark Wagt. Alles lukte.

Rolf Hofsink opende het bal in de 46e minuut, hij lepelde de 1-0 over de keeper van HTC heen na een meer dan fantastische pass (deed me denken aan Frank de Boer in ’98) van Japie Hofman. De geringe tegenstand die HTC al bood in de eerste helft was na één minuut in de tweede helemaal verdwenen, de kelder van het zaterdag-amateurvoetbal werd blijkbaar met open armen ontvangen.

De Vries zei het doeltreffend na afloop: “Mariënberg heeft meer overtredingen gemaakt in de tweede helft dan mijn ploeg, dat zegt genoeg volgens mij”. De middenlijn zag HTC in de tweede helft alleen bij de spelhervattingen na wederom een doelpunt van de Westerparkbewoners.

Als rijpe appelen vielen ze in Mariënberg. Een kort en beknopt overzichtje (anders haalt dit verslag niet alle lokale media….ahum):

50e min: Frankie Pullen 2-0, 55. Rolf Hofsink 3-0, 60. Rolf Hofsink 4-0, 67. Frankie Pullen 5-0, 81. Kevin Bolks 6-0, 85. André Plaggenmars 7-0, 88. Rolf Hofsink 8-0. Kortom, de tweede helft was een hele plezierige, het verzachtte een beetje de pijn van een lang seizoen van net niet….

Lachende gezichten na afloop, mooi om dat ook eens mee te maken.

Man van de wedstrijd werd natuurlijk Rolf Hofsink met vier doelpunten, echter speelde voor mij de Mainbarger van de match op het middenveld. Namelijk Michael Zweers , hij bakte ze behoorlijk

Bruin als eerbetoon aan zijn Opa.

(AD)

Opstelling: Jelle Brinks, Han Bouwhuis, Ruud Buitenhuis, Roy Kelder, Jaap Hofman, Bertin Veurink (70. André Plaggenmars), Michael Zweers, Niek Noeverman (61. Kevin Bolks), Ruud Woelderink, Frank Pullen, Rolf Hofsink.

Lees ook

Uitslagen Bos Bedden Loopgroep AG’85

NIEUWLEUSEN – De lopers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 uit Nieuwleusen waren de afgelopen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.