Home / archiefcentraal / lagas gewoon nog meer genieten

lagas gewoon nog meer genieten

De campinggasten strijken weer neer op één van onze geweldige campings en vol spanning wachten we af of Hardenberg, na Ommen in 2013, de wandelgemeente van het jaar wordt.

Als je de twitterberichten leest die over het Vechtdal gaan word ik blij. Mooie foto’s complementeren het verhaal. Met twee wandelgemeentes van het jaar en Dalfsen als de groenste gemeente kun je verwachten dat iedereen in Nederland naar het Vechtdal wil. Dat is ook zo. In de zomer bruist het en loopt Ommen regelmatig vol, maar in de winter lijkt het wel of alles slaapt. En dat is niet zo. Er is ongelooflijk veel te doen.

Toneelavonden, uitvoeringen van muziekverenigingen, bijeenkomsten van plaatselijk belangen, maar vooral ook gewoon de omgeving. Ook buiten het seizoen kun je geweldig wandelen, fietsen en als het mee zit, schaatsen.

Waarom ervaren velen dan de winter als uitgestorven en saai? Volgens leerlingen van het Deltion College, die er een enquête over hebben gehouden, willen de inwoners van Ommen dat er ook in de winter speciaal voor hen iets georganiseerd wordt. Bij zulke opmerkingen sla ik al snel op hol met mijn fantasie. Een winter Bissingh, een ijsbaan op het nieuwe plein aan de Vecht, tentoonstellingen van regionale kunstenaars, een winter muziekfestival en…….. !!!!

Kortom ideeën genoeg. Een mooie uitdaging voor de Stichting Promotie Ommen om dit te initiëren en de benodigde partijen en ideeën bijeen te brengen. Moet lukken lijkt mij. Als iedereen het wil kunnen we ook in de wintermaanden gewoon nog meer genieten.

Ilona Lagas,

Wethouder gemeente Ommen

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.