koningsdag lemelerveld fantastisch verlopen

Vroeg in de ochtend was het zaterdagmorgen erg stil in Lemelerveld. Iedereen was druk doende om zijn of haar voertuig in oranje tinten te versieren. En het resultaat bleek verbluffend! Stichting Koningsdag Lemelerveld en Muziekvereniging Polyhymnia mochten een enorme deelname van enthousiaste kinderen verwelkomen voor een rondgang door Lemelerveld. Rond 10.00 uur was het kroonplein eigenlijk te klein, zoveel kinderen die zich hadden verzameld om mee te doen aan de optocht. De stoet werd gevolgd door een open koets waarin de drie (Look a like) prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane hadden plaatsgenomen. Zij wuifden de toeschouwers enthousiast toe.

Bij het Anker werd traditioneel de vlag gehesen en het Wilhelmus gespeeld. De kinderen deden fanatiek mee door recht overeind te staan, met de borst vooruit en hun hoofd omhoog. Daarna begon de grote rondgang door het dorp en werd ook bij de Brugstede de vlag in de top geblazen. Het zonnige weer maakte het compleet, zowel bij het Anker als de Brugstede konden de bewoners heerlijk in het zonnetje genieten van de versierde fietsen. Terug op het Kroonplein werd aan de grote vlaggenmast de vlag en wimpel gehesen. Het was de eer aan de drie prinsesjes en zij deden dit op Koninklijke wijze. Het publiek zong uit volle borst het Wilhelmus mee, muzikaal ondersteund door Polyhymnia. Hierna volgde de prijsuitreiking door de prinsesjes en de voorzitter van Stichting Koningsdag Lemelerveld, Koos de Vries. Voor de drie mooist versierde fietsen waren er prijzen en ook de kinderen die hun papieren kroon het mooist hadden versierd werden verrast met een prijsje.

Na het officiële gedeelte konden de kinderen gaan genieten van alles wat op het KROON plein uitgestald was. Meerdere springkussens, een zweefballenbaan, op de foto als Willem Alexander of Maxima, twister spelen en natuurlijk genieten van lekkere popcorn, suikerspin of ranja van de ranja koe.

Dit alles was voor de kinderen GRATIS ter beschikking gesteld door de dit jaar opgerichte stichting Koningsdag Lemelerveld. Terwijl de kinderen zich uitleefden op de attracties, konden de ouders gezellig met elkaar bijkletsen op het terras. Het was heerlijk genieten in het zonnetje onder het genot van een drankje.

Om 13.00 uur maakte DJ Daniel Cents zich op om het publiek te voorzien van lekkere muziek en ook Partou (voormalig Allio) was er klaar voor om vele peuters en kleuters te ontvangen. Voor Partou tevens een goede mogelijkheid om haar nieuwe naam kenbaar te maken aan het Lemelerveldse publiek. DJ Daniel Cents werd later in de middag afgelost door DJ Delight. Ook hij wist de sfeer er goed in te brengen en iedereen vermaakte zich opperbest op het KROONPLEIN.

Ook op het KROONPLEIN werd het lied Dalfsen mijn liefste gezongen. Vele muzikanten en kinderen uit Dalfsen hebben aan dit liefdesliedje over Dalfsen meegewerkt. Het lied is ook op cd uitgebracht en was deze middag ook in Lemelerveld verkrijgbaar. De cd bevat meerdere uitvoeringen van het lied, waaronder ook een mooie dialect versie. De cd kost 5,99 euro en de opbrengst van de cd zal gebruikt worden om het Koningsportret te betalen welke door Jasper Krabbe gemaakt zal worden en vanaf 2015 in de raadszaal in ons gemeentehuis zal komen te hangen.

Mede door het mooie weer, waarbij de regenbuien mooi langs Lemelerveld trokken en het gelukkig droog bleef, was het de hele middag gezellig druk op het KROONPLEIN. De organisatie hoorde geregeld, goh wat fijn dat er nu eindelijk eens iets te doen is in Lemelerveld op Koningsdag.

De vlag werd rond negen uur weer neergehaald en Lemelerveld kan terugzien op een fantastische Koningsdag.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.