koeien de wei in bij veehouder zandman

CONO Kaasmakers verzorgt op woensdag 30 april een uitgebreide Koe-in-de-wei-dag bij en met melkveehouderijbedrijf Zandman in Beerze (Ommen). Op dit moderne bedrijf kan het publiek uitgebreid kennismaken bij alle facetten van de melkveehouderij. Hoogtepunt is het openen van de staldeuren door Helma Lodders (VVD) en Jan Huitema (VVD), om de koeien voor het eerst dit jaar weer los te laten. Deze leuke en leerzame dag is een supertip voor het hele gezin in de Meivakantie.

Programma Koe-in-de-wei-dag op 30 april 2014

Het is altijd weer een vrolijk gezicht om de koeien uitgelaten in de wei te zien springen als zij na een lang winterverblijf in de stallen weer voor het eerst in het malse gras van de voorjaarswei worden losgelaten. Dat is de natuur op haar mooist. Rond deze eerste weidegang 2014 is door CONO Kaasmakers en de familie Zandman een compleet programma samengesteld.

10.00 uur: Ontvangst op melkveebedrijf Zandman, Marsdijk 4 in Beerze.

11.00 uur: Helma Lodders (Tweede Kamerlid VVD) opent de staldeuren voor eerste

(en grootste) koppel koeien.

13.00 uur: Opening Agrarisch Belevingscentrum Beerze. Dit centrum maakt deel uit

van de nieuwbouw van dit boerenbedrijf.

14.00 uur: Jan Huitema (VVD) opent de staldeuren voor tweede koppel koeien.

Met de opening van het Agrarisch Belevingscentrum Beerze wil de familie Zandman zichtbaar maken hoe de moderne melkveehouderij in de praktijk functioneert. “Wij willen graag laten zien wat we doen en burgers het boerenleven echt laten beleven”, aldus Bert Zandman over het centrum. Zo kan men via een loopbrug zelf een kijkje nemen. Voor een blik op de innovatieve technieken en de optimale omstandigheden voor de koeien. Op deze dag kan het publiek bij de diverse stands meer informatie krijgen over het moderne boerenbedrijf. Natuurlijk delen de CONO kaasmeisjes heerlijke kaas uit en is er voor de kinderen ook genoeg te beleven.

Bij melkveebedrijf Zandman wordt elke dag het duurzame Caring Diary programma van CONO Kaasmakers uitgevoerd. Het programma rust op drie pijlers: blije koeien, blije boeren, blije aarde. Uitgangspunt daarbij is de balans tussen landbouw en natuur, op lange en korte termijn. En het geluk van de koe. Een gelukkige koe geeft goede melk en goede melk is de basis voor de beste kaas. CONO Kaasmakers voerde dan ook als eerste de 100% weidegang in en betaalt de melkveehouders een stabiele, eerlijke prijs.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.