Home / archiefcentraal / koeien de wei in bij de velshoeve

koeien de wei in bij de velshoeve

Afgelopen dinsdag was het eindelijk zover voor de koeien van melkveehouderij ‘de Velshoeve’ aan de Zonnebloemweg in Lemele: de dames mochten weer lekker naar buiten, de wei in.

De kinderen uit groep 1 tot en met 5 van basisschool Ichthus in Lemele mochten dit spektakel aanschouwen. Eerst werd er geschuild schuilen in de kapschuur wegens een enorme regenbui. Daar werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om boer Marcel alle vragen te stellen over de koeien en de boerderij. Toen het droog werd gingen de staldeuren eindelijk open.

Daar gingen de dames: de een met wilde sprongen en de staart hoog in de lucht en de andere toch een beetje voorzichtig, maar dan alsnog een klein sprintje. Al snel deden de koeien zich tegoed aan het lekkere malse gras dat dankzij het vroege voorjaar al erg hard groeit. Ondanks dat het weer een beetje tegenviel was het een geslaagde middag en wandelden de kinderen na een uurtje, onder het genot van een heerlijk stukje kaas, weer terug naar school.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.