kijk op het vechtdal sportief

Maar echte sporters weten hieruit de les te trekken en het om te zetten naar leerpunten voor het komende seizoen. En als ik dan denk aan de wedstrijd van PEC Zwolle tegen Ajax, dan denk ik dat dit niet alleen moet gelden voor supporters.

Wat jammer dat de wedstrijd werd ontsierd door malloten die denken hun eigen hoogtepunt te moeten organiseren met vuurwerk. Gelukkig dat PEC zich daardoor niet van de wijs liet brengen. En als ik dan het feest in Zwolle van echte supporters zie dan weet je: zo kan het dus ook.

Ook in Ommen zien we mooie en sportieve prestaties. Op het jaarlijkse voetbaltoernooi voor onze basisscholen bijvoorbeeld. Elk jaar is het weer een feest om jongens en meisjes te zien strijden voor een mooi resultaat. En wist u dat dit jaar de scheidrechters aangaven nauwelijks overtredingen te hebben gezien? Geen wonder dat we aparte sportiviteitsprijzen hebben. Met gewoon enthousiaste ouders als supporter. Zo kan het dus ook!

Natuurlijk heb ik zelf ook weer eens langs de lijn gestaan. Ik bezocht een wedstrijd van de dames van OZC. Het enthousiasme spatte er af. Geen wonder dat ze nog steeds kans hebben op promotie. Met gewoon goed spel, fairplay en een overtuigende overwinning. Zo kan het dus ook.

En ook in de andere sportdisciplines laat Ommen van zich spreken. Ik mocht de hardloopwedstrijden starten. Inderdaad op de prachtige atletiekbaan van ons sportpark Westbroek. De atleten liepen 5 km, 10 km, en zelfs de halve marathon. Een hele dag wedstrijden, honderden lopers en een vlekkeloze organisaties van weer al die vrijwilligers. Zo kan het dus ook.

Ook op een andere manier laten de sportverenigingen zich zien. OVC had de jaarlijkse avond met een bekende spreker. Deze keer was Wim Kieft uitgenodigd. En weet u wat er gebeurde? Buiten trainden de jongens van het gehandicapten voetbal. Een mooie samenwerking tussen OVC en OZC. Wim Kieft kwam er aan en bood zich direct aan voor een foto met onze jongens. Zo kan het dus ook.

En mijn eigen prestaties? Tja die houd ik maar even voor mezelf. Als u het echt wilt weten dan wendt u zich tot mijn email.

Ko Scheele

koscheele@ommen.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.