Home / archiefcentraal / ingezonden vrije camperaars nooit achter hek

ingezonden vrije camperaars nooit achter hek

Nu las ik op Dalfsennet.nl dat er wel betaald moet worden en dat niet de gemeente of een bijstand man/vrouw of gepensioneerde het geld gaat innen maar een commercieel bedrijf: Camping Starnbosch uit Dalfsen. Waarom wordt er in Nieuwleusen niet geïnd door deze campingeigenaar?

Te ver? Of levert dat niet genoeg op? Op de ene plek in de gemeente Dalfsen is het gratis en op de andere plek moet er worden betaald terwijl er geen voorzieningen tegenover staan? Dat is toch je reinste discriminatie. En wat staat er nou precies tegenover dat bezoekje van de campingbeheerder? De gemeente Dalfsen legt de plekken aan en deze campingbaas mag de baten houden?

We vrezen dat u zich hebt laten leiden door het veelgehoorde maar misplaatste argument dat gratis camperplekken concurrerend zijn voor campings. Laat voor eens en voor altijd duidelijk zijn: camperaars die op camperplekken zonder voorzieningen staan zullen nooit op een camping staan omdat ze van hun vrijheid houden. Daarentegen leveren ze de middenstand wel geld op. Met dit soort maatregelen jaagt u hen weg uit Dalfsen.

Wie toch moet betalen verwacht daar service voor terug in de vorm van een afvalcontainer en een zuiltje waar men (ook weer tegen betaling) water kan tappen en het chemisch toilet kan lozen.

Wij zijn erg teleurgesteld en met ons velen. Gemiste kans ook voor de minder bedeelden onder ons die een leuk centje hadden kunnen bijverdienen.’

Ria Mutter/Janke van Lenteren

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.