golfen blijkt gezondste sport

Als voorzitter van golfclub Hooge Graven is Gerard Nunnikhoven blij met de resultaten van het Zweedse onderzoek onder 300.000 golfers. “Natuurlijk ben je altijd enthousiast over je eigen sport, maar als er dan wetenschappelijk wordt aangetoond dat het ook nog eens een heel gezonde sport is, dan geeft dat wel een kick”, zegt hij. De uitkomsten van het onderzoek verbazen hem overigens niet. “Dankzij de combinatie van lichamelijke beweging, concentratie en techniek is golf leuk voor iedereen tussen de 8 en 88 jaar. Bovendien is het ook nog eens de minst blessuregevoelige sport die er bestaat.”

Volgens clubgenoot Frits Lauterbach is het ook het sociale gebeuren waardoor het golfen zo geliefd is. “Je speelt tegen jezelf, maar altijd in gezelschap van anderen. Al wandelend over de baan heb je het soms alleen maar over koetjes en kalfjes, terwijl je een andere keer een heel diepgaand gesprek kunt hebben. Dat geeft golfen net dat beetje extra.”

Desondanks was de drempel voor de golfsport voor veel mensen nog relatief hoog. Omdat Hooge Graven de sport toegankelijker wil maken, heeft de club een aantal van deze drempels weggehaald en bieden zij zeer aantrekkelijke arrangementen voor nieuwe, beginnende golfers. Ook ‘vrije’ golfers die liever geen lid worden van een club, maar graag op verschillende banen spelen, kunnen bij Hooge Graven terecht.

Wie kennis wil maken met de golfsport is op zaterdag 12 april tussen 14 en 17 uur welkom op Golfclub Hooge Graven. Tijdens deze Open Dag worden er workshops gegeven in het slaan en putten. Er zijn demonstraties op de grote baan en iedereen kan zelf spelen op de Birdie baan. “Ons ledenbestand is gezond, maar mag nog wel wat groeien. Daarom hebben we leuke aanbiedingen. Wie bijvoorbeeld lid wordt tijdens de Open Dag, kan vanaf de volgende dag spelen tot eind 2015 en betaalt daarvoor contributie voor slechts 18 maanden.” Kom voor alle aanbiedingen naar de Open Dag of kijk alvast op www.hoogegraven.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.