Home / archiefcentraal / gemeente sponsort buurthuis dalmsholte

gemeente sponsort buurthuis dalmsholte

De bijdrage wordt gebruikt voor onder andere de aankoop van meubilair, gordijnen voor het podium, een keuken, servies en lampen.

Het buurthuis werd in de nacht van 30 oktober 2012 door een brand verwoest. De herbouw van het buurthuis is vorig jaar begonnen en het buurthuis kan naar verwachting na de zomer weer worden gebruikt.

De kosten van de herbouw worden door de verzekering vergoed, maar de inboedel niet. Door giften, inzet van de Dalmsholter gemeenschap en de bijdrage van de gemeente kan de inrichting van het nieuwe buurthuis tot stand komen. Wethouder Ko Scheele vindt het belangrijk dat de gemeente helpt om buurthuizen in stand te houden. “Mensen wonen steeds langer zelfstandig, het is daarom belangrijk dat zij in hun omgeving een plaats hebben waar zij naar toe kunnen gaan”, vertelt Scheele. “Maar dat is niet het enige. Een buurthuis is belangrijk voor de samenhang en leefbaarheid voor iedereen in de dorpen en buurtschappen en dus ook in Dalmsholte. Om dit te behouden en te versterken heeft het college besloten bij te dragen aan de inrichting, zoals we ook bijgedragen hebben aan het buurthuis in Ommerkanaal en Beerzerveld.”

In totaal acht verenigingen maken gebruik van het buurthuis in Dalmsholte, zoals de toneelvereniging, schietvereniging en de kaartclub. Na de zomer kunnen deze verenigingen terugkeren naar het buurthuis.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.