fietsen voor ronald mcdonald huis zwolle

Vraag Erben Wennemars waarom hij zo graag door het Vechtdal fietst en er rolt een nauwelijks te stoppen lofzang uit zijn mond. “Het is zo prachtig hier. Vlak en heuvelachtig wisselen elkaar af, je kunt langs het water fietsen, het is nergens kaal. Altijd zie je wel ergens een mooie bomenrij of een glooiing. En zelfs als je 180 kilometer fietst, kom je misschien maar één stoplicht tegen.”

Dat is ook precies de reden waarom hij drie jaar geleden zijn naam verbond aan de Vechtdaltoer. “Doordat de tocht nu mijn naam draagt, hoop ik dat nog veel meer mensen komen genieten van het prachtige Vechtdal. Iedereen moet hier een keer geweest zijn. Ook steunen we met een deel van de opbrengst het Ronald McDonald Huis Zwolle, prachtig toch?”

De Vechtdaltoer is een toertocht met een lange traditie: al sinds 1994 organiseert Toerclub Dalfsen jaarlijks een tocht langs de rivier, over de Lemelerberg, door het Reggedal, langs zandverstuiving de Sahara, door de bossen van natuurgebied de Oldemeyer en de langste route gaat zelfs een stukje Duitsland in. Coördinator Gerard van Bennekom: “Met onze groep van vijftig vrijwilligers doen we er alles aan om het onze gasten zo goed mogelijk naar de zin te maken. We staan op kruispunten om het verkeer in goede banen te leiden, veiligheid vinden wij heel belangrijk. Voor vertrek krijgt iedereen een gratis kop koffie, onderweg is er natuurlijk goede verzorging en na afloop staat er voor alle deelnemers een heerlijke ‘Vechtdalburger’ klaar.”

Organisatie

“De organisatie is echt ongelooflijk goed”, vindt Wennemars, die zelf al jaren lid is van Toerclub Dalfsen. Hij gaat geregeld op zaterdag met de club op pad. “Dan fietsen we 100 kilometer, hartstikke mooi.” Ook door de week zit de oud-schaatser regelmatig op de racefiets. “Drie keer per week, maar alleen als het goed weer is, hoor! Als het regent ga ik hardlopen. Ik ben een echte mooiweerfietser geworden, haha.”

Wennemars doet zelf ook mee aan ‘zijn’ toertocht, dit jaar op zaterdag 31 mei. “Natuurlijk! De toertocht komt zelfs voor mijn huis langs. Ik fiets wel de kortere afstand, 90 kilometer denk ik, want dan heb ik ook tijd om met deelnemers te praten en een kop koffie te drinken.”

Erbens Vechtdaltoer wordt gehouden op zaterdag 31 mei en start vanaf Het Kleine Veer aan de Baarsmastraat 25 in Dalfsen. Deelnemers kunnen kiezen uit vier afstanden: 50, 90, 130 en 170 kilometer. Er is ruime parkeergelegenheid en uiteraard een bewaakte fietsenstalling. Meer info is te vinden op www.erbensvechtdaltoer.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.