fierstra theorie minstens zo belangrijk

Autorijden. Als je het eenmaal kunt, is het zo gemakkelijk. Maar het kost heel wat oefenuurtjes voor je het felbegeerde roze pasje kunt ophalen bij het gemeentehuis. Bij Rijschool Fierstra is iedereen welkom. Ook mensen die bang zijn om achter het stuur te kruipen of een leer- of gedragsprobleem hebben, want bij Rijschool Fierstra slaagt uiteindelijk iedereen!

Overal op internet zijn de slagingspercentages van rijscholen te vinden. “Dat dit cijfer bij Rijschool Fierstra wat minder hoog uitpakt, wordt beïnvloedt door meerdere factoren,” vertelt Rob. “Bijv. of je een beginnend rijschoolhouder bent en of je wel open staat voor mensen met angst of een leer- of gedragsprobleem. “Als faalangstinstructeur heb ik klanten die het heel erg eng vinden om bijvoorbeeld op een snelweg te rijden”, vertelt hij. “Het leren rijden van deze mensen kost daardoor meer tijd dan bij de gemiddelde leerling.

Naast de praktijk, besteedt Rob elke dinsdagavond veel aandacht aan de theorie. Zijn leerlingen krijgen theorielessen in 3D, waarbij hij de theorie uitlegt aan de hand van praktijkvoorbeelden. “De theorie is vaak een ondergeschoven kindje, iets dat je ‘even’ moet doen voor je je praktijkexamen moet halen. Maar voor je eigen veiligheid en die van anderen is het heel belangrijk dat je goed weet wat wel en niet kan in het verkeer”, vindt hij. “Omdat de theorie voor veel leerlingen te abstract is en daardoor moeilijk te begrijpen, vertaal ik die naar verkeerssituaties zoals zij die kennen. Dan snappen ze het vaak veel sneller!”

www.rijschoolfierstra.nl of volg ons op Facebook en Twitter

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.