Home / archiefcentraal / faillissement zwemcentrum aangevraagd

faillissement zwemcentrum aangevraagd

Rechelle Zimmerman nam vorige maand het ZwemCentrum over van Michel Vaatstra. Na de overname bleek het voor Zimmerman niet mogelijk de schulden af te lossen.

Oplossing

Het OuderComité is in overleg met een ondernemer om tot en oplossing te komen voor het failliete zwemcentrum. “Er is alle reden om te geloven dat we op onze kinderen op zeer korte termijn weer naar zwemles kunnen in een vertrouwde omgeving. Wij hebben , met de drie leden van het OC, gesprekken gehad met een ondernemer met vele jaren ervaring in de zwemwereld. We hebben uitgebreid (3 uren) met elkaar gesproken en er zijn veel vragen gesteld over de ondernemer, zijn bedrijven, zijn visie, de redenen dat hij dit wil doen, over de gebruikte zwemmethode en nog veel meer. We waren onder de indruk van de aanpak, kennis en gedegenheid. We geloven dat deze ondernemer een grote aanwinst zou zijn voor het zwemmen in Dalfsen”, schrijft Tim Meedendorp namens het OuderComité (OC).

Mocht alles doorgaan, dan mogen kinderen de eerste vier weken gratis zwemlessen volgen. In deze periode zal de nieuwe zwemschool in kaart brengen waar de kinderen staan volgens de daarvoor geldende normeringen. Deze inventarisatie maakt het voor de ouders mogelijk om kennis te maken met deze zwemschool zonder enige verplichting. “Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal anders zal zijn dan we gewend waren en we de kans moeten krijgen om vertrouwen te krijgen in deze zwemschool.”

Meedendorp vervolgt: “Een ander voordeel van deze inventarisatie is dat de zwemschool inzage krijgt in de werkelijke kosten die er gepaard gaan met het behalen van de zwemdiploma’s van onze kinderen. Dit is belangrijk omdat de ondernemer tevens heeft toegezegd op basis van kostprijs het traject A en B af te willen maken voor alle gedupeerden. Eerlijkheidshalve is er niet uitgebreid in gegaan op het C diploma, al kan hierover natuurlijk na deze vier weken ook duidelijkheid worden gegeven. Ook zal het mogelijk zijn om per maand te betalen.”

Randvoorwaarden

De voorgestelde oplossing is alleen mogelijk als een faillissement is uitgesproken. “Ook is er een risico dat een curator eerst gaat proberen geld te halen voor schuldeisers door bijvoorbeeld de verkoop van het klantenbestand. Dit lijkt onwaarschijnlijk, maar mocht het gebeuren, dan zou dit alles kunnen vertragen. Mocht er een ondernemer de boel willen overnemen uit de boedel, dan betekent dit tevens dat de kosten van de ouders enorm hoog oplopen. Er zou in dat geval geen enkele reden zijn om in Dalfsen te blijven zwemmen. We hopen dat de curator het maatschappelijk belang inziet en dat de kinderen en andere gedupeerden zo snel mogelijk weer het water in mogen.”

Het OuderComité verwacht dat de curator meewerkt of geen reële mogelijkheden ziet om ergens geld te halen en dat iedereen een dag nadat het faillissement is uitgesproken weer kunnen zwemmen.

Fonds

“Ondertussen kunnen wij als ouders in deze periode ook nog samen optrekken om fondsen te werven om de kosten nog verder naar beneden te brengen. We hopen dat het door alle maatregelen samen voor iedereen mogelijk wordt de zwemles voort te zetten. Er ligt een vraag bij het college van Gemeente Dalfsen of de gemeente, als onafhankelijke en betrouwbare partij, bereid is dit fonds te beheren. We verwachten hier op korte termijn antwoord op te krijgen. We waarderen de betrokkenheid van Gemeente Dalfsen.

Rechtsbijstand

“We roepen alle ouders die een rechtsbijstandsverzekering hebben op om de zaak zo snel mogelijk melden bij de betreffende verzekeraar. Wij willen als OuderComité zorgen dat alle meldingen worden gebundeld en dat er een grote gezamenlijke zaak van gemaakt wordt. Let op, het is waarschijnlijk dat er op korte termijn een faillissement van ZwemCentrum Dalfsen uitgesproken zal worden, er is inmiddels een faillissement aangevraagd. Ouders met een polis die recht geeft op een onvermogensdekking moeten de zaak in gang zetten voordat het faillissement is uitgesproken.”

“Wij willen ons als oudercomité niet uitlaten over wie erin deze zaak verantwoordelijk moet worden gesteld. Er zijn ouders die uit morele dan wel juridische overweging de vorige en/of huidige eigenaar verantwoordelijk willen stellen. Omdat er zoveel verschillende meningen zijn kunnen wij ons nadrukkelijk niet mengen in deze discussie of overweging. Het is ons standpunt dat ouders dit zelf moeten afwegen of dit aan de advocaat die de zaak behandeld moeten overlaten.”

Informatieavond

“Er is veel gevraagd of wij een informatieavond willen organiseren. Wij denken dat een informatieavond heel waardevol kan zijn, maar willen graag de uitspraak rondom het faillissement afwachten. De organisatie van een dergelijke avond is enorm, we kunnen dan beter ook concreet informatie beschikbaar hebben. Wij hopen dat u begrip heeft voor deze keuze.”

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.