erben vertelt op pad met toerclub dalfsen

Wat is er mooier dan met een groep fietsen? Ik vind het fantastisch en rij dan ook regelmatig met de mannen van Toerclub Dalfsen mee, de club die op 31 mei Erbens Vechtdaltoer organiseert. Al sinds mijn jeugd ben ik betrokken bij die vereniging en ik voel me er erg thuis. Niemand kijkt ervan op als ik mee fiets, iedereen maakt een praatje.

Vooral als het voetbalseizoen is afgelopen en ik niet meer met mijn jongens mee ga naar hun wedstrijden, ga ik op zaterdag met de toerclub op pad. We rijden dan tussen de negentig en honderd kilometer, met een gemiddelde van zo’n 32, 33 kilometer per uur. Het is samen uit, samen thuis, dus we rijden elkaar er niet af.

De mannen weten gelukkig dat ik me af en toe niet in kan houden en graag een sprintje trek, dus dan laten ze me even gaan. In principe draaien we telkens door, zodat iedereen evenveel op kop fietst. Soms rij ik wat langer op kop, om de conditie te testen. Geen probleem ook. Het is fijn dat de groep mij kent en me af en toe mijn gang laat gaan.

We rijden vanuit Dalfsen alle kanten op, telkens een andere route. Meestal zijn we met zo’n vijftien tot twintig man. Het liefst fiets ik natuurlijk door het gebied van Erbens Vechtdaltoer, maar we gaan ook regelmatig de Veluwe op of we rijden langs de IJssel. Telkens denk ik weer: wat woon ik toch in een mooi stuk van Nederland en wat kun je daar toch van genieten als je op de fiets zit.

Erbens Vechtdaltoer wordt gehouden op zaterdag 31 mei en start vanaf Het Kleine Veer, Baarsmastraat 25 in Dalfsen. Deelnemers kunnen kiezen uit vier afstanden: 50, 90, 130 en 170 kilometer. Er is ruime parkeergelegenheid en uiteraard een bewaakte fietsenstalling. Meer info is te vinden op www.erbensvechtdaltoer.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.