denne van knoldert relatie

Gesprekken in de wachtkamer van de dokter bent altied erg lastig. Ie weet zeker det iederiene meelustert. En vake wul ie het niet he’mm oaver wrum of ie doar zit. Want ja, die schimmelnagel, oe alcoholprobleem of oe oaverwerktheid, kom doar mar iens ömme.

Dus as d’r in de wachtkamer iene zeg van ‘ha die Knöldert, ieje ok hier’, dan begin het liefst oaver het wear. Zo niet die twee jongens van een joar of 16 die in die coupé zaten van de trein die pas oaver tien minuten weg zol goane.

“Nee, het gaat niet zo goed met mijn relatie. Ik ben zo fucking druk, dus daarom is het nu even niet zo leuk. En dan loopt ze daar de hele tijd over te zeiken…”

Ik kan oe verklappen det ok die leste paar gesprekken in de coupé stille vielen. Ie zaa’ng meansen ongemakkelijk schoe’m van ‘det goat wie hier toch niet ollemoal met lusteren?’, terwijl anderen zich zo ömmedreijen det ze oaren goed op het gesprek haa’n of’esteld.

“En dan doet ze altijd of zijn slimmer is dan ik. Dat zij wel in de gaten heeft hoe die dingen gaan en dat ik daar niks van snap. Mooi kut, maar ik word er ook wel een keertje moe van. En dan gaat ze er met vriendinnen en zo over praten. Kut man. Vriendinnen zijn daar toch niet voor? Die weten toch niet hoe dat tussen ons is? Naïef toch van haar, dat ze zo makkelijk over dat soort zaken met anderen praat?”

In de coupé knikken een heleboel reizigers instemmend. Op hun vöarhoofd zag ik ‘en ieje dan?’

“Straks als ik weer tijd heb, wordt het wel weer gezellig. Maar waarom twijfelt ze nu zo makkelijk aan onze relatie. Twee weken geleden was het nog leuk en nu dat gezeur de hele tijd.”

“Dit zijn de momenten waarop een relatie laat zien wat ie waard is. Maar ik moet het iedere keer oplossen. Het is al eens een keer eerder een dag uitgeweest…”

En toen kwam het hoge woard d’r uut: “weer het hele weekend geen seks gehad. Kut man.”

En toen bleus de conducteur de trein weg en verstomden de gesprekken.

Denne van Knöldert

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.