column goldsteen afscheid

Dit is de laatste column die ik als wethouder schrijf. Al ruim voor de verkiezingen heb ik aangegeven niet meer beschikbaar te zijn voor een volgende periode. Wethouder zijn is een prachtige baan en ik heb met plezier en vol overtuiging mijn werk gedaan. Maar het is ook goed om een punt te zetten, zeker als je al enige jaren geleden 65 jaar geworden bent.

Als wethouder ben ik bestuurder van de gemeente geweest, maar ik deed het werk niet alleen. Samen met twee andere wethouders en de burgemeester vormden we het dagelijkse bestuur van de gemeente. Dat bestuur wordt ondersteund door de ambtenaren en gecontroleerd door de gemeenteraad. Die raad is het hoogste gezagsorgaan in onze gemeente, wordt democratisch gekozen en vertegenwoordigt dus de inwoners. Voor mij is dat werken aan hetzelfde doel, samen met college, ambtenaren, raad en inwoners, de rode draad geweest in de afgelopen jaren.

In 1996 kwam ik in de raad, als opvolger van Evert Jan Dijk. Toen was ik nog raadslid voor het GPV, Na de fusie tussen GPV en RPF ging de partij ChristenUnie heten. Als raadslid maakte ik de herindeling mee waarbij Lemelerveld deel ging uitmaken van de gemeente Dalfsen en vervolgens de herindeling waarbij Nieuwleusen en Dalfsen een gemeente werden. Die herindelingen hebben een positieve impuls gegeven aan de gemeente Dalfsen. De zelfstandigheid werd versterkt en de deskundigheid vergroot. Die herindelingen zorgden ook voor een nijpend ruimtegebrek in het oude gemeentehuis van Dalfsen en nieuwbouw werd daardoor noodzakelijk. Die nieuwbouw gaf weer de impuls voor het Waterfront dat op dit moment volop in ontwikkeling is.

In 2006 werd ik de opvolger van wethouder Jan Ophoff. Dat was een grote verandering, want raadslid zijn doe je naast je dagelijkse werk; wethouder zijn is je dagelijkse werk. Tot 2006 was ik leraar/decaan van het Greijdanus College in Zwolle en van de een op de andere dag werd ik wethouder. Dat was wel even wennen. Maar het zijn acht mooie jaren geworden. Beleid afspreken en dat uitvoeren, plannen maken en die realiseren, geeft veel voldoening. En er zijn veel ontwikkelingen geweest en er is veel tot stand gebracht in de afgelopen jaren. En dat doet een wethouder of een college niet alleen. Daarvoor heb je deskundige en gemotiveerde ambtenaren nodig, een inspirerende raad, maar ook inwoners die positief willen meedenken en met creatieve ideeen komen. Kortom mensen die allemaal het belang van de gemeente zoeken. Gelukkig zijn die er heel veel in onze gemeente, dat heb ik ervaren.

In deze laatste column wil ik mijn dank uitspreken voor ontvangen vertrouwen, voor plezierige ontmoetingen en contacten. Natuurlijk waren er ook meningsverschillen en conflicten. Maar je hoeft het niet met elkaar eens te zijn om elkaar toch te waarderen.

Na 10 jaar raadslid te zijn geweest en 8 jaar wethouder, mag ik afscheid nemen en met dankbaarheid terugkijken. Een mooie periode in mijn leven sluit ik nu af. Op 16 mei neem ik afscheid in ’t Asje, tussen 16.00 uur en 18.00 uur. Misschien tot dan?

Hartelijke groet,

Evert Goldsteen

Wethouder

e.goldsteen@dalfsen.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.