Home / archiefcentraal / college bezoekt nieuwe locatie vitens

college bezoekt nieuwe locatie vitens

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen heeft dinsdag een bezoek gebracht aan de nieuwe locatie van Vitens in Vechterweerd in Dalfsen. Langs de Vecht ontwikkelt Vitens de nieuwe drinkwaterproductielocatie Vechterweerd. Deze locatie wordt ontworpen en gebouwd volgens een ‘integrale duurzaamheidstoets’, een nieuw concept in de waterwereld waarbij het drinkwaterbedrijf in overleg met partijen uit de omgeving een zeer duurzame productielocatie realiseert.

De bouwwerkzaamheden zijn in juni 2013 van start gegaan en duren naar verwachting tot begin 2015. De bewoners van Dalfsen en omgeving kunnen vanaf medio 2015 drinkwater uit de kraan verwachten uit het nieuwe productiebedrijf. Vechterweerd beschikt dan over een energiezuinige, robuuste, hightech winning en zuivering van drinkwater.

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.