Home / archiefcentraal / buurtwacht ommen boekt langzaamaan successen

buurtwacht ommen boekt langzaamaan successen

De landelijk trend van buurtwachten deed in februari ook Ommen aan. Een anonieme inwoner startte een buurtwacht via de mobiele applicatie WhatsApp, genaamd ‘Afblijven Dus’. Nu, twee maanden later, zijn er voorzichtig successen geboekt.

“We hebben nu 21 deelnemers”, zegt de buurtwachtoprichter. “Dat moeten er eigenlijk meer worden. Met name inwoners van de Vinkenbuurt en het Ommerkanaal/Arriërveld zijn zeker welkom.” De wijkagent van Ommen, Jan Voortman, heeft zich inmiddels ook aangemeld bij de WhatsApp-groep. Verder is er samenwerking met de buurtwacht van Oudleusen en Plaatselijk Belang Varsen. Ook wordt er contact gezocht met een agent uit Oost-Twente.

De buurtwacht is voorzichtig een succes te noemen. “Laatst was er een verdachte auto waargenomen in Ommen met daarin een aantal Oost-Europese personen. Er werd melding van gemaakt, inclusief het kenteken. Na controle van de politie bleek dat de auto werd gezocht.” Ook werd er recentelijk een melding gedaan van twee verdachte voertuigen in Witharen. Na contact met de politie bleken het onschuldige jagers te zijn. Toch gaat het niet altijd goed. “Twee weken geleden werd er ingebroken aan de Witharenweg”, vertelt de anonieme oprichter. “Niemand heeft daar helaas een melding van gemaakt. Op zo’n moment denk ik: kom op mensen, meld je aan voor de buurtwacht. Dan hadden we misschien samen wat gezien.”

Toch zijn de huidige buurtwachtdeelnemers enthousiast en zij zien het nut er van in. De politie is ook positief over de buurtwacht en neemt deze serieus. Zo werd de buurtwacht ingeschakeld toen bekend werd dat er twee loslopende hangbuikzwijnen in Witharen rondsnuffelden.

Woon je in (de omgeving van) Ommen en wil je meedoen met de buurtwacht? Aanmelden kan door een mail te sturen met je naam, adres (straatnaam is voldoende) en mobiele telefoonnummer naar whatsappgroepafblijven@hotmail.com. Het Twitteraccount van de buurtwacht is @afblijvendus.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.