bouw brug vechterweerd van start

De bouw van de brug bij stuw Vechterweerd in Dalfsen is vrijdag officieel van start gegaan. Burgemeester Han Noten van de gemeente Dalfsen en dagelijks bestuurslid Hans de Jong van het waterschap geven het startsein voor de bouw. In eendrachtige samenwerking verwijderden ze met een kraan het laatste deel van de oude dam, waarvoor de nieuwe brug in de plaats komt.

De bouw van deze brug voor fietsers en voetgangers maakt deel uit van het programma ‘Ruimte voor de Vecht’. Dit programma richt zich op de veiligheid tegen overstromingen en de ruimtelijke kwaliteit van het Vechtdal, passend binnen de visie van de halfnatuurlijke laaglandrivier. Hiervoor werkt het waterschap aan de waterveiligheid. De brug vervangt de bestaande dam en draagt bij aan het vergroten van de doorstroomcapaciteit van de Vecht ter plaatse van stuw Vechterweerd bij hoge waterstanden.

Op basis van een eisenpakket dat het waterschap in samenspraak met de gemeente Dalfsen heeft opgesteld is Elja Beton en Waterbouw met Baljon architecten als opdrachtnemer geselecteerd. Zij hadden het meest aansprekende ontwerp en de beste aanpak. De ruimtelijke kwaliteit van het ontwerp was belangrijk bij de keuze.

Omdat er al veel voorwerk is gedaan en er met prefabonderdelen wordt gewerkt zal de bouw snel gaan. Tijdens de werkzaamheden kan het fiets- en voetverkeer gewoon doorgang vinden. Voor de zomervakantie kan van de nieuwe brug gebruik worden gemaakt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.