Home / archiefcentraal / bostheater ommen opent seizoen

bostheater ommen opent seizoen

De opening van het seizoen van de Stichting Bostheater Ommen vindt plaats op zaterdag 19 april. Om 20:00 uur wordt die dag het stuk ‘Alle Gekheid’ gespeeld, van theatergroep De Groeten. In dit deels hilarische en serieuze stuk geven drie meiden een unieke kijk op het jachtige, moderne leven.

Sanne Super, Nina Boegschoten en Berber de Vries vormen met z’n drietjes theatercollectief ‘De Groeten’. Sinds 2010 geeft het trio muziektheatervoorstellingen, in en rondom allerlei unieke locaties. Al gedurende de opleiding aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden debuteerden de drie met ‘Groeten uit mijn Wereld’: een intieme voorstelling in een camper waarmee langs dorpsfeesten en markten in het noorden van Nederland werd getoerd.

In de nieuwe voorstelling ‘Alle Gekheid’ wordt het uiterlijk aangesneden. De maatschappij is van de jongeren en je lijf is je visitekaartje. Tegenwoordig wordt er alles aan gedaan om ‘de beste versie van jezelf’ te laten zien. Hoe ver moet je daarin mee? Iedereen wil voldoen aan het huidige schoonheidsideaal? De mens is maakbaar en alles is te koop, dus waarom zouden we er geen gebruik van maken? Dat zijn vragen die tijdens het stuk worden behandeld.

Op een absurde, treffende manier brengt het trio de drang naar ‘eeuwig jong zijn’ in beeld, maar ook de consequenties die het met zich mee brengt. Vanuit een ijscokar worden verschillende kanten van dit onderwerp belicht en passeren allerlei figuren uit de beautyindustrie de revue: van mannen met botox tot vrouwen met een facelift en van cosmetische artsen tot voedselpuristen en sportfanaten. Deze verhalen worden verbonden met een eigen visie, met als resultaat een muzikale voorstelling boordevol herkenning en met een knipoog.

Tijdens de avond kan in de nabijheid van het amfitheater worden geparkeerd. De route is vanaf de ingang van het recreatiepark met pijlen aangegeven. Op www.bostheaterommen.nl vind je meer informatie.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.