bnn bezoekt cigarbox henri

Ingestuurd bericht

Het BNN-programma De Social Club doet woensdag 23 april Dalfsen aan. Er worden opnames gemaakt bij Dalfsenaar Henri Grootenhuis, om alles te weten te komen over zijn zelfgebouwde, zogenoemde ‘cigar box-gitaren’ en andere zelfgemaakte instrumenten. Aansluitend is er een miniconcert van Cigarbox Henri & Friends in café Calluna in Ommen. Dit concert wordt ook door BNN opgenomen en begint rond 20:00 uur.

De cigar box gitaar en aanverwante zelfbouw instrumenten dateren uit bijna eind 1800. In Amerika in de burgeroorlog werd er al gespeeld op zelfgebouwde ‘Cigar box fiddles’. Later begonnen meer muzikanten de Cigar box gitaar en ook andere zelfbouw instrumenten te bouwen. Met name in de blues en skiffle muziek werd er onder andere door de crisis in de jaren 30 van de vorige eeuw, in Amerika zeer veelvuldig gebruik gemaakt van allerhande (goedkope) zelfbouw instrumenten. Van blues in zijn oervorm tot harde rock, het is allemaal mogelijk met de veelzijdige Cigar box guitar!

Heden ten dage heeft bijna elke staat in de VS zijn eigen, zeer goed bezochte Cigar box festival. Deze zijn overgewaaid naar Europa, o.a. naar Engeland en Frankrijk.

Op zaterdagmiddag 6 september aanstaande, zal er bij Café Calluna het 1st Dutch Cigar box guitar festival worden gehouden.

Dit gratis toegankelijke festival, zal een hoog Vechtdal gehalte hebben.

Workshops zullen worden gegeven, diverse Cigar box muzikanten en – bands zullen optreden en tevens komt er dus een prachtig marktplein met kramen met vele, zeer uiteenlopende Vechtdal producten. Maar ook diverse kunstenaars zullen hun kunst aan het publiek tonen. Daar het een familie event gaat worden, zal er ook voor kinderen van alles te doen zijn en een speciale ‘kidscorner’ wordt ingericht. Ook over dit komende cigar box festival zal BNN van alles graag te weten willen komen.

Bij de opname van het miniconcert a.s. woensdagavond 23 april, mag publiek aanwezig zijn. Dus voor wie nog nooit een TV-opname heeft meegemaakt en ook graag eens een cigar box band wil zien en horen, is vanaf 19:30u van harte welkom bij Cafe Calluna. De entree is gratis!

Cigarbox Henri & friends is die avond: Arnold Evertsen; bas, Gerco Klinge; drums, Herben Kijk inde Vegte; gitaar en Henri Grootenhuis; Cigar box gitaren. De dirty, hardrockin’ cigar box bluesmuziek is uniek, hard en rauw en de veelal zelfgeschreven nummers gaan over blues, booze, cars, woman, etc. De Social Club is elke werkdag om 19:55u op Nederland 3. Wanneer deze opname wordt uitgezonden is ten tijde van dit schrijven nog niet bekend, maar zal uiterlijk half mei zijn.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.