Home / archiefcentraal / bijzondere expositie fotos kroningsgeschenken

bijzondere expositie fotos kroningsgeschenken

Burgemeester Han Noten heeft vorig jaar ter gelegenheid van de kroning van Prins Willem-Alexander tot Koning alle basisschoolkinderen in de gemeente Dalfsen een uniek kroningsgeschenk gegeven. Burgemeester Han Noten reikte een tiara uit voor de meisjes en een zwaard voor de jongens. De burgemeester heeft alle kinderen gevraagd een foto te maken waarop zij de tiara of het zwaard dragen en op te sturen naar de gemeente. Hier is enthousiast gehoor aangegeven. Van 22 april tot 1 mei is er een speciale expositie in de foyer van het gemeentehuis ingericht van de ingezonden foto’s.

De tiara is ontworpen door kunstenaar Ted Noten en is gebaseerd op de tiara die hij twaalf jaar geleden maakte voor Prinses Maxima ter ere van haar huwelijk met Prins Willem-Alexander. Het zwaard is uniek voor de kinderen in Dalfsen ontworpen. De foto’s zijn onder andere te zien op www.dalfsen.nl. Daarnaast is er een fotoboek gemaakt met alle inzendingen. Alle ingezonden foto’s zijn afgedrukt en ingelijst voor een speciale expositie in het gemeentehuis. De foto’s hangen van 18 april tot 1 mei in de foyer van het gemeentehuis. Iedereen is van harte welkom om deze bijzondere expositie te bekijken.

Iedereen die dat wil, kan de ingelijste foto na afloop van de expositie voor 10 euro kopen. De opbrengst van de foto’s is bestemd voor het te ontwikkelen wandkleed van Koning Willem-Alexander dat volgend jaar in de raadszaal van het gemeentehuis komt te hangen. Het wandkleed wordt ontworpen door beeldend kunstenaar Jasper Krabbé. Meer informatie hierover vind je op www.zkh.nl

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.