Home / archiefcentraal / bergentheim wint kanaalderby van marienberg

bergentheim wint kanaalderby van marienberg

Bergentheim heeft de kanaalderby met 3-2 gewonnen van Marienberg. In een wedstrijd waar van alles in zat was de thuisclub te sterk voor de bezoekers.

“Het was geen beste wedstrijd, maar wel heel spannend,” laat Henk Buitenhuis weten. De leider van Bergentheim vond dat Marienberg veel de lange bal speelde en dat resulteerde al na twintig minuten in de 0-1 voor de bezoekers. Ronnie Hakkers zorgde daarna voor de 1-1. “Wij waren de betere ploeg en het leek er op dat we met een gelijkspel gingen rusten. Vlak voor rust scoorde Ron ten Brinke echter in eigen doel waardoor niet 1-1, maar 1-2 de ruststand was,” aldus Buitenhuis.

Vlak na rust maakte diezelfde Ten Brinke een doelpunt in hetzelfde doel en dat resulteerde in de 2-2. Roy Doek kon daarna al snel weer naar de kleedkamer opzoek. De scheidsrechter toonde hem de rode kaart na een slaande beweging. “Volledig terecht en ook niemand van Marienberg protesteerde,” vertelt Buitenhuis. Terwijl Bergentheim voetballend aan een doelpunt probeerde te komen bleef Marienberg maar de lange bal spelen.

De scheidsrechter beloonde het voetballende Bergentheim met een goedkoop gegeven penalty. Ronnie Hakkers faalde niet en zette Bergentheim op voorsprong. “We probeerden daarna de wedstrijd in het slot te gooien maar het bleef tot het einde toe spannend. Ik was blij dat het was afgelopen want al mijn familie woont in Marienberg. Daar kan ik nu weer met een gerust hart een kopje koffie gaan drinken,” laat een blije Buitenhuis weten.

Bergentheim (5e) en Marienberg (8e) doen beide nog mee in de middenmoot van de 3e klasse C. Volgende week krijgt Bergentheim te maken met SDC’83 en gaat Marienberg voor drie punten tegen HTC.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.