barnevelder wint nk metselen

De 15-jarige Wieger van den Broek uit Barneveld is winnaar geworden van de finale van het NK Metselen. Het kampioenschap vond plaats in de Trefkoele+ in Dalfsen. Burgemeester Han Noten overhandigde de Zilveren Troffel aan hem.

Sil ten Brinke uit Varsseveld won het NK Voegen, dat ook in de Trefkoele+ plaatsvond. Noten, zoon van een baksteenfabrikant, zei als geen ander het belang in te zien van goed vakmanschap. Hij noemde de deelnemers verder “regelrechte vakkanjers”.

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker liet via een videoboodschap weten dat “goed vakmanschap zichtbaar is voor de hele samenleving.” Bussemaker was verder verheugd over het feit dat er voor het eerst een vrouwelijke metselleerling meedeed aan de wedstrijd.

De finale van het 62e NK Metselen & Voegen vond plaats van 9 tot en met 16 april in Dalfsen. Het kampioenschap wordt ieder jaar op een andere plaats in Nederland gehouden. Na afloop blijft het gemetselde finalewerkstuk achter om nog jarenlang functie te behouden. Dit keer metselden de deelnemers 24 ‘plus’-vormen die deel uitmaken van het nieuwe gemeenschapscentrum De Trefkoele+, dat nog volop in bouw is.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.