Home / archiefcentraal / asc62 laat kloosterhaar ontsnappen

asc62 laat kloosterhaar ontsnappen

Van onze man langs de lijn Peter Dam

ASC nam vanaf de aftrap een licht veldoverwicht op Kloosterhaar dat nog altijd vecht tegen het degradatiespook. Achterin hielden Johan Lindeboom en Marco Laarman de zaak goed op slot en binnen een kwartier krulde Lindeboom een vrije trap net buiten de zestien keurig over de muur buiten bereik van de keeper in het net. ASC nam daarna iets gas terug waardoor de wedstrijd wat leek in te dutten.

Een onachtzaamheid in de verdediging was daarna voldoende om Kloosterhaar weer langszij te zien komen. Lang konden de gasten daar echter niet van genieten want twee minuten na de gelijkmaker tekende Joren Drost voor de nieuwe voorsprong waarmee men de rust in ging. Ook na de onderbreking toonde ASC zich sterker en creëerde een aantal kansen. Lindeboom legde een vrije trap ditmaal op de lat en een hard schot van Drost werd door de keeper van Kloosterhaar met een geweldige reflex gepareerd.

Uiteindelijk bezweek Kloosterhaar tien minuten voor tijd onder de blauw-witte aanvalsdruk. Matthijs van Gelder kreeg de bal door het centrum op maat aangespeeld. Hij stuitte tot tweemaal toe op de keeper maar kreeg hulp van Drost en Arjen Stokvis die uiteindelijk het laatste zetje gaf voor de 3-1. In een soort van wanhoopsoffensief zette Kloosterhaar daarna nog eens aan waardoor ASC meer ruimte kreeg in de aanval.

De ingevallen Piet de Jong legde de bal panklaar voor de aanstormende Stefan Holsappel. Zijn schot werd al geteld maar opnieuw redde de keeper fraai. Vijf minuten voor tijd kreeg Kloosterhaar een vrije trap waarbij het Dalfser muurtje slecht werd opgesteld en keeper Berry Roeberts daardoor te laat kwam om de bal te keren.

In de chaotische eindfase zocht Kloosterhaar daarna met de lange bal haar spitsen. ASC verdedigde slordig uit en Roeberts kon een inzet maar half verwerken waarna de rebound attent werd opgepikt door Kloosterhaar en zij alsnog een punt wegkaapten. Pal voor het eindsignaal liep Lindeboom uit frustratie nog tegen zijn tweede geel op zodat hij vroegtijdig het veld moest verlaten. 3 mei speelt ASC haar laatste uitwedstrijd van het seizoen tegen het reeds gedegradeerde Olympia ’28.

Lees ook

Uitslagen Bos Bedden Loopgroep AG’85

NIEUWLEUSEN – De lopers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 uit Nieuwleusen waren de afgelopen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.