Home / archiefcentraal / wegener wil van oude journalisten af

wegener wil van oude journalisten af

De gemiddelde journalist bij Wegener (Stentor, Tubantia) is nu 51 jaar. Dat moet in drie jaar gemiddeld 43 jaar zijn. Alle functies worden opnieuw omschreven en naar verluid moet personeel dan opnieuw solliciteren. Dat zeggen bronnen binnen Wegener.

Bij Wegener hebben ze net Phoenix achter de rug, dat honderden journalisten hun baan kostte. Beloofd was dat 2014 een rustig jaar zou blijven, maar dat gaat ‘m dus niet worden Wegener wil meer online gaan verdienen en dat denken ze beter met jonge mensen te kunnen.

Journalisten die bij Wegener willen blijven werken moeten ook goed uit de voeten kunnen met schrijven voor internet. Een stukkie schrijven voor de krant is niet meer voldoende. Jonge personeelsleden zijn natuurlijk ook goedkoper. En dat is het belangrijkste doel van de actie: geld verdienen met het bedrijf. De aandeelhouders willen winst zien. 15 Procent is de target.

Volgens ingewijden gaan met name De Stentor en de Twentsche Courant Tubantia het moeilijk krijgen. De gemiddelde leeftijd is daar hoog en de winstgevendheid juist laag.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.