vierde editie lenteblues succes

Ingestuurd door Cigarbox Henri

Zondagmiddag 23 maart 2014 was er alweer de 4e editie van de Lenteblues, het kleine broertje van het Vechtdal Blues & Rock festival. Dit keer, door de grote verbouwing van de Trefkoele werd het festijn gehouden in de nevenlocatie. En dat is de oude basisschool Het Kleine Veer. Speciaal voor de Lenteblues was Het Kleine Veer omgetoverd tot een heus bruin café.

Om 16:00u liep het al gezellig vol met publiek dat gelijk kon genieten van het voorprogramma “the Boothil Stompers” skiffle & blues band. Deze band kwam vanmiddag voor het eerst bijeen en had onder andere de jonge Dalfser zangeres Yvonne Broeks in de gelederen. Zij zong mee met een aantal bekende en minder bekende blues en skiffle songs en zong terwijl ze zichzelf begeleide op gitaar een paar prachtige nummers van Mumfort & Sons en het nummer Blowin’ Smoke van Kacey Musgraves.

De bassnaren werden in deze bezetting bedient door Albert Siemers Reiter, op de gitaar Hans Invernizzi, op drums Rob Oosterlaar en Cigarbox Henri op (cigarbox)gitaren en wasbord. Skiffle is een muzieksoort met zijn oorsprong in Amerika en het is een muzieksoort die veel gebruik maakt van zelfgemaakte snaar- en percussie instrumenten. De band had dan uiteraard ook diverse instrumenten zoals zelfs een hoorn van een koe, een theekist bas en andere al dan niet omgebouwde instrumenten mee.

Er was in de media al een aankondiging gedaan en velen keken derhalve dan ook reikhalzend uit naar de bekende Dalfser horeca personality die de eerste schreden als bluesartiest op het bluespad zou zetten. Deze personality bleek Wim Bosch van de Trefkoele te zijn en onder luid gejuich zette de skiffle band ‘Bad Moon Rising’ van Creedence Clearwater Revival in, die Wim zo meespeelde.

Het hoofdprogramma werd verzorgd door de fantastische 2-mansformatie “The Damned and Dirty”. De 2 zeer ervaren bluesmannen Micha Sprenger ( gitaar) en Kevin de Harde (zang en mondharmonica) wisten dan ook perfect het publiek om hun vinger te winden. Hun muziek die omschreven wordt als ‘Gritty Delta blues with screaming slide guitar, raw vocals and wailing bluesharp’ met nr’s als bv ‘Mr. Highway man’, ging er dan ook in als koek en ze kregen vele lovende reacties, ondanks dat het publiek ook graag met elkaar aan de praat was.

In de herfst van 2013 is hun 2e CD “Sell your soul” uitgekomen, die de ‘Dutch Blues Award for Best Album’ kreeg. Hoog tijd dus, vond de organisatie, net als het publiek, om dit duo op het podium van de Lenteblues neer te zetten.

Onder het genot van o.a. de bij Lenteblues traditioneel aanwezige doppinda’s, was het dan ook feest voor jong en oud, want ook de kids kregen ruimschoots aandacht en werden onder deskundige begeleiding vermaakt.

De organisatie maakte tijdens haar dankwoord een nieuwe naam bekend van een act die op het Vechtdal Blues & Rock festival van 29 november a.s. zal staan. Het is de band “The Them Lewis Boys”, die kompleet gewapend met een enorme grote vleugel, een ode brengen aan de levende (piano) rock legende Jerry Lee Lewis en voor een heel hoog Rock & Roll swinggehalte zullen gaan zorgen op Vechtdal Blues & Rock 2014. De band Sloe-Gin was al bekend gemaakt en komende maanden zal het programma helemaal kompleet worden. Aan het eind van de laatste set van “The Damned and Dirty”. werd er als toegift samen met “the Boothill Stompers” nog even een afsluitende jam gedaan. Want het is onderhand een traditie in wording bij Lenteblues, dat de band nog een toegift moet doen. En zo stond lenteblues 2014 bol van de skiffle en Delta blues en bleef het publiek nog lang en gezellig nazitten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.