Home / archiefcentraal / textiel inleveren voor koningsportret

textiel inleveren voor koningsportret

Inwoners van de gemeente Dalfsen kunnen textiel inleveren voor het Koningsportret. De gemeente is op zoek naar basismaterialen waarmee Jasper Krabbé een Koningsportret kan construeren.

De gemeente is op zoek naar stoffen als oude, doorleefde, betekenisvolle lappen, stoffen, kleding, boerenoveraals, oude meelzakken, paardendekens, lapjes textiel, versleten werkmansjasjes en verhuisdekens. Zolang het maar oud en gebruikt is.

De Oranjeverenigingen in de gemeente Dalfsen, de Feestcommissie in Lemelerveld en de gemeente Dalfsen hebben de handen ineen geslagen om de raadzaal in Dalfsen te voorzien van een uniek Koningsportret. Beeldend kunstenaar Jasper Krabbé is gevraagd om dit Koningsportret te ontwerpen. Het wordt een wandkleed met daarop een afbeelding van Koning Willem-Alexander. De andere kernen krijgen een schets van het Koningsportret, die op een bijzondere plaats in het dorp komt te hangen.

Het materiaal kan, graag met vermelding van de naam van degene die het inlevert en een beschrijving van de geschiedenis van het materiaal, worden ingeleverd bij het gemeentehuis van Dalfsen. Meer informatie over het Koningsportret is te vinden op www.zkh.nu en op www.koningsportretdalfsen.nl

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.