Home / archiefcentraal / sportieve ahne als ik een voorstel mag doen

sportieve ahne als ik een voorstel mag doen

Hardlopen doen we graag in Ommen. Dat blijkt wel uit de grote diversiteit aan hardloopevenementen die georganiseerd worden. Waarom? Dat is niet in één antwoord te geven. Het komt zeker door de vele enthousiaste vrijwilligers. Door hun inzet wordt het evenement in goede banen geleid. Aangestuurd vanuit een goede organisatie, met toegewijde mensen die professioneel en kundig zijn. Maar het komt ook door de zuivere en natuurlijke omgeving. Vanaf de start op het sportpark Westbroek tot aan de schitterende bospaden waarover de hardlopers rennen. Het is daarom geheel terecht dat deze wedstrijd door een landelijk atletiekblad is uitgeroepen tot de ‘groene halve marathon’.

En aan iets goeds moet je niks veranderen, is de veelgehoorde waarschuwing. Toch wil ik een balletje opgooien. Momenteel zijn we hard bezig met het herinrichten van het centrum. Meer ruimte voor wandelaars en winkelend publiek en minder auto’s en vrachtwagens. Het centrum van Ommen moet weer gaan bruisen. En wat zou dan mooier zijn, als de lopers van de halve marathon langs de oevers van de Vecht rennen? Of als de start of finish of misschien wel beide op de Markt plaatsvinden te midden van de terrasjes. Het is niet aan mij om hierover te beslissen, maar als de organisatie hierover wil praten..

Met sportieve groet,

Burgemeester Marc-Jan Ahne

Lees ook

Hervatting voetbalcompetities

DALFSEN/OMMEN – Als het aan de KNVB ligt worden de amateurvoetbalcompetities – in het meest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.