Home / archiefcentraal / paaseierenexpositie in ommen

paaseierenexpositie in ommen

Camping de Beerze Bulten opent komende zaterdag 29 maart om 11:30 uur een expositie in het Tinnen Figuren Museum in Ommen. De expositie gaat over de mooiste paaseieren in de hele wereld.

Honderden paaseieren uit de collecties van Iet Kroes en Aline Mc. Gillavry en ruim twee honderd eierdopjes van over de hele wereld uit de collectie van galeriehoudster Liesbeth Dul-de Boer zijn bij de tentoonstelling te bezichtigen. Een bijzonder ei in deze expositie is een Emoe-ei, dat door de Aboriginalvrouw Carm(el) Richardson is beschilderd met de mythe ‘de Emoe in de hemel’, naar een Aboriginalmythe die in rots is uitgehakt in de pre-historische plek in het ‘Kuring-Gai Chase National Park’ bij Sydney. Bij de eieren in deze expositie, uit onder andere Egypte, Perzië, Israël, India, China, Japan, Rusland, Oekraïne, worden ‘verrassende verhalen’ verteld.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.