Home / archiefcentraal / oude autos rijden mooie route vanuit dalfsen

oude autos rijden mooie route vanuit dalfsen

Bij Restaurant Mooirivier in Dalfsen verzamelden zich zaterdagochtend rond 9.00 uur heel veel oldtimers met hun eigenaren om een prachtige route te rijden: De eerste etappe van de ROZ Classic 2014. De deelnemers aan deze rally moeten door het lezen van een kaart de juiste route rijden. De ROZ Classic telt tevens mee voor het NK 2014 van de DHRC.

Op de site van de ROZ Classic wordt de eerste etappe als volgt omschreven:

“Vanuit de start bij Restaurant Mooirivier steken we al snel de Overijsselse Vecht over en komen direct in een prachtig stil gebied. Het is dat de Archemerberg maar slechts 78 m hoog is, maar als je over de Beukenallee rijdt, dan waan je je echt in Frankrijk.

Verder rijdend door dit gebied langs de Lemelerberg, komen we al gauw een zogenaamde “spitkeet”, oftewel een plaggenhut tegen, die hier veelvuldig voorkomen. Deze eerste etappe zal worden gereden volgens de simpele kaartleessystemen pijlen kortste route en een ingetekende lijn.

We doorkruisen daarna het gebied van de Hexelsche en Daarler Flier noordwaarts. Volgens de Overijsselse sagen komen hier de “witte wieven” voor, dus pas op! Nadat we bij Diffelen de Overijsselse Vecht nogmaals zijn overgestoken, komen we in het bosgebied van Oldemeijer met mooie smalle klinkerweggetjes.

We zijn nu aangekomen in Engeland ! U mag, nee u moet hier echter gewoon rechts blijven rijden….Hier staat ons een prachtige Special te wachten.

Wilt u trouwens dit nieuwe systeem alvast oefenen, dan nodigen wij u van harte uit om op zondag 9 februari 2014 voor de MidWinterClassic in te schrijven, waar ook een special met hetzelfde systeem van dezelfde uitzetter zal worden gereden.

Nu is het wellicht zaak om de ramen van de auto te sluiten en de verwarming een standje hoger te zetten, want we rijden nu verder noordwaarts De Krim in en passeren zelfs Nieuw Moscou

Het blijft opletten in dit gebied onder Hollandscheveld, al was het maar voor Boer Koekoek die hier heel populair was en dat leidde in 1963 tot de beruchte boerenopstand. Het laatste stuk rijden we weer via pijlen kortste route naar ons lunchadres de Molenhoeve in Nijstad, waar we van een smakelijke lunch zullen genieten.”

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.